Мода

Как да се обличате, ако сте 40+?

Покажете най-доброто от себе си

30.08.2023г. / 09 19ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

С напредването на времето, би трябвало всяка жена да е опознала тялото си и да е развила умението да подчертава добрите си страни. Но, разбира се, ние сме хора и понякога дори преминалите 40-те, продължаваме да допускаме грешки в стайлинга. Често пъти те са причинени от това, че не сме склонни да разчупваме стила си, носим едно и също или пък не умеем да подчертаваме преимуществата си. В следващите редове ви предлагаме няколко съвета как да се обличате, ако сте на 40+ години. Ето ги и тях:

Ако искате да изглеждате скъпо, носете черно от глава до пети 

Според небезизвестния дизайнер Нейман Маркус: “Жени, които се обличат в черно, имат цветен живот”. Често пъти ще срещнете съвет да избягвате да носите този класически цвят, особено ако сте на определена възраст. Но всъщност в черния цвят има щипка мистерия, елегантност и стил. Разбира се, не се ограничавайте само с традиционната малка черна рокля, а експериментирайте – носете черен блейзър и панталон или пък плетена рокля. Разнообразете визията си като съчетате дрехи с различни материи. 

 



Харчете умно, когато става въпрос за връхни дрехи 

Може би един от най-находчивите трикове, които можете да приложите е да харчите умно, когато купувате връхни дрехи и дори ако трябва приемете това като инвестиция, която ще ви се отплати по-късно. Изберете тренч, дънково яке или шлифер, който можете да носите през предохните сезони, както и с по-топлите зимни дни, или пък по-хладните пролетни вечери. Подобен тип облекло буквално покрива цялото ви тяло, ето защо се постарайте то да е “право в целта” и не правете компромиси с материята и кройката. 

Какво да си вземете на разпродажба сега?

Носете оформящо бельо 

Ако сте се чудили как холивудските звезди изглеждат така зашеметяващо, една от многото техни тайни е именно оформящото бельо. Не се срамувайте да прибегнете до носенето му, ако искате да прикриете целулита по задната част на бедрата, паласките около талията или пък мазнинките на гърба. Можете дори да изберете цял модел, който да обхваща дупето, талията и гърба. Така тялото ви ще изглежда по-стегнато и по-добре оформено, а дрехите ще ви стоят по-добре (особено тези, които са плътно по тялото).

6 трика да изглеждате по-слаби с правилен избор на дрехи

Изберете правилния панталон 

Голяма част от дамите искат да прикрият или видимо да нямалят обема на долната част на тялото си. Ако този проблем съществува и при вас, може би е време да замените старите панталони, които вече имате. Изберете модел с широки крачоли или пък такъв, който е тесен около талията и постепенно се разширява надолу. Така визуално ще създадете усещането, че краката ви са по-слаби, заради  правият силует на такива дрехи. 

Психология на цветовете - идеална визия за всеки повод

Избягвайте прекалено тесните рокли 

Ако ви трябва дреха за специален случай, вероятно прилепната рокля е едно от първите облекла, който ще ви дойдат на ум. Но вместо да изберете такава, която ще подчертае цялата ви фигура (дори и чертите, които бихте искали да прикриете), спрете се на рокля, която е с малко по-свободна кройка. Като тя може да има набор около талията, а надолу да пада по-свободно. Ако искате да направите силуета си по-балансиран, сложете малък колан. 

6 класически дрехи и аксесоари, които всяка жена трябва да има

Оформете челюстта си с... яка

Ако смятате, че вратът ви е прекалено обемен и не харесвате това, че челюстта ви не е добре оформена, можете да поправите тези ваши особености, като изберете риза или блуза с висока яка. Такъв модел ще ви стои елегантно и изискано и няма да имате нужда от излишни аксесоари. За официален случай можеда да изберете и лека ефирна риза-рокля, отново с висока яка. 

За какви дрехи и аксесоари си заслужава да дадете повече пари?

Направете ревизия на обувките си 

 

Ако имате любими модели обувки и всяка година си купувате почти едни и същи, може би е време да спрете. През последните години уличната мода е все по-актуална и това си личи и при обувките. Ако искате да придадете малко по-свежа визия, изберете равни бели кецове или елегантни маратонки. Можете да ги ностите с почти всичко – с костюм, с панталон, с рокля или пък с любимите си дънки.

Изберете точния размер сутиен 

Не е за вярване от каква важност е за цялото ви излъчване изборът на правилният размер сутиен. Той ще ви помогне да изглеждате по-добре, да се чувставате по-уверени и не на последно място – ще направи така, че дрехите да ви стоят по-добре. Добрият сутиен ще ви предпази от болки в гърба, ще предотврати увисването на гърдите и ще коригира стойката ви. 

Снимки: istock

Коментирай