Мода

7 начина да освежите гардероба си за есента

Подменете старите си диоптрични очила

14.09.2023г. / 14 03ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Вероятно имате чувството, че така дълго чаканото лято сякаш вече се изплъзва между пръстите ви така, както морският пясък. Е, трябва да признаем, че златната есен също има какво да ви даде. Ако времето позволява, можете да се наслаждавате на достатъчно време навън и все още да не преминавате към „зимен режим“. За да направите този преход още по-плавен, със сигурност трябва да обърнете внимание на гардероба си.

Как да влезете в новия сезон, без да харчите огромни суми?

В следващите редове ще ви предложим няколко идеи. Ето ги и тях:

Спрете да категоризирате дрехите си

Ако застанете срещу гардероба си със сигурност съзнателно или не, ще разделите дрехите си на категории – такива, които носите у дома, дрехи за офиса, дрехи за разходка и др. Едва ли сте се замисляли, но всъщност това деление може да ви ограничава и да не ви позволява да използвате въображението си, за да стилизирате дрехите си по съвсем различен начин. Да кажем, че сте свикнали да съчетавате сакото си само с определени блузи, когато сте в офиса. Ако премахнете сакото от работната категория дрехи, ще видите, че то идеално пасва с дънки и кецове или пък с памучна тениска и високи обувки.

Заменете любимите си стари модели дрехи с нови

Вместо да се втурвате в луд и необуздан шопинг напосоки, отворете гардероба си и прегледайте всичко което имате – дрехи, бельо, обувки. Със сигурност ще откриете любими неща, които сте склонни да носите отново и отново. Ако те обаче са започнали да се износват, дошло е време да ги замените с нови. Направете си кратък списък и на прага на новия сезон се опитайте да си вземете само неща, които са устояли на времето и вкусовете ви.

Пресметнете истинската цена на дрехите

Често пъти сме склонни да правим компромис с качеството за сметка на цената. Но дали наистина евтините дрехи и обувки са изгодна покупка? Ако сметнете колко пъти бихте носили дадена дреха и разделите цената ѝ на случаите, в които ще я облечете, ще видите каква е реалната ѝ цена. И обратно – ако вземете нещо евтино, но го носите няколко пъти, вие всъщност давате повече.

Наслоявайте облеклата

С понижаването на температурите ще установите, че ви трябва една идея по-топло облекло. Ако все още не можете да се разделите с някои от любимите си летни аутфити, можете да удължите живота им като просто добавите есенно сако или тренч. Тези връхни дрехи ще са ви от голяма полза през преходните сезони и ще можете да ги носите както със спортни, така и с по-елегантни комбинации.

Подменете очилата си

Ако носите диоптрични очила, краят на лятото и началото на есента е идеалният момент, в който може да ги замените с нов модел. Това може напълно да промени вида ви, без да правите каквито и да е други драстични промени.

Изберете нови ботуши


 

За съжаление, естеството на носене на обувките рядко ни позволява да ги запазим, без по тях да се отпечатат следите на времето. Атмосферните влияния, водата, влагата, препаратите, с които третират снега зимата – всичко това може да накара ботушите ви да изглеждат износени. Ето защо, не се колебайте и изберете нови през този сезон. Можете дори да намерите качествен чифт на по-добра цена сега, отколкото през зимата. Съчетайте високи кожени ботуши с къса рокля или с рокля със средна дължина и със сигурност няма да останете незабелязани.

Попълнете модния си арсенал с… шапка

Шапката е много подценяван аксесоар. Но всъщност с нея вие можете да зададете тон на целия ви аутфит. Ако харесвате уличната мода, съчетайте дънки със сако и бийни в подходящ цвят; ако пък искате да покажете класа и стил, изберете модел от кашмир с тясна или по-широка периферия.

13 идеи за балеаж за есента

Коментирай