Мода

Туид, ярки цветове и перли в колекцията pre-fall 2024 на Chanel

Вижте повече в галерията ни със снимки

14.12.2023г. / 13 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Getty

Снимка: Getty

Френската модна къща Chanel представи колекцията си pre-fall 2024. Модното шоу Chanel Métiers d'Art 2024 се проведе на улица в северен Манчестър и отдаде почит на различни видове занаятчийски произведения на Chanel, изложени в тази колекция. Творческият директор Виржини Виард показа автентичен баланс, смесване на лична привързаност към мястото с актуални теми, свързани с красивите дрехи, и усещане, че те са създадени за силни, независими жени в реалния свят.

Виржини Виард неслучайно избира Манчестър. За нея това е място на младежки дух, пънкарска култура, място с музикална история. Друга причина е и връзката на Габриел „Коко“ Шанел с британското наследство, а именно чрез нейното емблематично използване на туид и английски техники за шиене. 

Моделите, които бяха представени включваха задължителните и отличителни за модния бранд туид костюми. Една колекция, в която освен кафяво, сиво, черно и екрю, има много цветове, перли, комбинации от десени и панделки върху обувките. Някои от линиите на моделите напомняха и за 60-те години на миналия век. 

Повече за тази прекрасна колекция вижте в галерията ни.

Коментирай