Мода

7 грешки в стила, които ви състаряват 

Забравете за обикновените чорапогащници 

08.02.2024г. / 15 52ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Макар и да се опитвате да следите модните тенденции, може би понякога усещате, че не сте склонни да правите прекалено много промени в личния си стил. В това няма нищо лошо, но не забравяйте, че това, което ви е стояло добре преди години, може вече да не е подходящо за вас. Ето защо в следващите редове ще ви споделим кои са грешките, които несъзнателно допускате и които може би състаряват. Ето ги и тях:

Носите неподходящо бельо 

Линиите на бикините ви, които се виждат през дрехите, със сигурност правят неприятно впечатление. Затова се уверете, че бельото ви „лежи“ гладко върху кожата ви. Ако не харесвате прашки, не е задължително да носите такива. Вместо тях можете да носите бельо с лазерно изрязани ръбове или пък много тънка дантела, които са невидими под панталоните ви. Неточният сутиен пък може да накара гърдите ви да изглеждат увиснали.

Предпочитате прекалено обикновени материи 

Много жени купуват рокли от трико или памук, тъй като те са преди всичко удобни. Това обаче е тенденция, която трябва да избягвате. Такива платове са удобни, но също така са и много прилепнали. Те са твърде разтегливи и се мачкат бързо. Вместо това изберете рокли, изработени от тъкани като органичен памук, лен или тенсел. Те ще придадат на визията ви по-структуриран вид.

Все още носите чорапогащник в телесен цвят 

Някога такъв тип чорапогащници бяха модерни, но не и днес. Ако често носите такива чорапогащници с елегантни тоалети, може да правите модна грешка, тъй като те имат тенденцията да изглеждат евтини и некачествени. 

Обличате се предимно в черно 

Ако се обличате само в черно, лесно ще си избирате подходящи дрехи. Но това може да направи тена на лицето ви по-блед, което ще ви накара да изглеждате по-стари. За да освежите черният цвят, носете тон, който ви стои добре близо до лицето си (под формата на шал например). Носете V- образно или дълбоко деколте, така че черното да не е твърде близо до лицето ви; подсилете грима си, за да балансирате черното (помислете за по-ярко червило и повече сенки за очи). Носете цветни обеци и/или колиета. Носете черно от талията надолу, а пък подходящите за вас цветове – отгоре.

Робувате на стари тенденции

Тенденциите се променят бързо, така че ако носите нещо, което вече не е на мода, можете да изглеждате състарени. За предпочитане е да инвестирате в стилове, които имат лек привкус към актуалното и придават на външния ви вид модерен полъх.

Имате старомодна прическа и грим 

Точно като гардероба ви, тези аспекти от визията ви също се нуждаят от редовно опресняване. С напредване на възрастта строгият боб или дългата права коса, която сте носили през 30-те си години, могат вече да не ви отиват. Като общо правило, по-меките прически на пластове, които нежно рамкират лицето, стоят по-добре след определена възраст. По-естественият външен вид обикновено е за предпочитане, така че вашата мантра трябва да е „Малкото е повече“. Свежият блясък на лицето трябва да е това, което търсите. Обърнете специално внимание на червилото си – грешният нюанс наистина може да подчертае несъвършенствата. 

Държите да съчетавате дрехите и аксесоарите си 

Вече не е необходимо да съчетавате обувките си с дамската си чанта или да носите комплект обеци и колие. Не се страхувайте да експериментирате и бижутата ви да не съвпадат, както и другите аксесоари. Това всъщност може да бъде дори по-добре. Съветът, в който трябва да се вслушате и да се уверите, е че всичко е от едно и също цветово семейство. Така че ако предпочитате студени тонове, изберете сребристо или металик и обратното – за топли тонове нека металът бъде в златни или бронзови нюанси. Това важи и за избора на дрехи, чанта, обувки и т. н. 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
анонимен ( преди 2 месеца )
Обличайте се без вкус, за да изглеждате по-млади.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар