Мода

6 модела дънки, които ще са хит тази пролет

Разнообразете гардероба си през новия сезон

20.03.2024г. / 16 05ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Каквото и да кажем за дънките като облекло, ще е малко. Може би те са дрехата, която присъства в гардероба на всеки човек, а кръговратът на модата ги издига на пиедестал сезон след сезон. Можете да ги срещнете във всякакви форми и размери, но знаете ли кои ще са най-актуалните модели през тази пролет?

Вижте какво подбрахме за вас в следващите редове:

Дънки тип „балон“

Този модел дънки е точно обратното на „skinny“ кройката и по всичко личи, че той ще се задържи на модния подиум. По-тесен около талията и глезените и разширяващ се около средата на крака, стилът е алтернатива на досега познатото. Въпреки това, тази кройка е удобна и някои от най-големите брандове, производители на деним, застават зад нея.

Сиви дънки 

Модните експерти са категорични – единствената тенденция, за която те са убедени, че ще бъде навсякъде през 2024 г., без съмнение ще са сивите дънки. В това има доза смисъл, след като модните подиуми за сезон есен-зима бяха буквално „залети“ с този цвят. Ако досега не ви е хрумвало да имате нещо подобно в гардероба си, не се чудете – сивите дънки лесно се съчетават с много цветове и материи. Ако все пак не сте сигурни как да ги стилизирате, можете да прегледате няколко профила на фешън инфлуенсъри. 

Свързани статии

Дънки с обърнати маншети 

Ах, 90-те! По всичко личи, че тези времена не спират да вълнуват дизайнерите и дънките с обърнатите маншети се завръщат, по-актуални от всякога. Ако не сте убедени в тази тенденция, трябва да ви споделим, че един от най-продаваните модели дънки за изминалата година бе именно такъв. Ако пък изгледате няколко модни ревюта за идващия сезон, непременно ще попаднете на модел с мастиленосин цвят и обърнати маншети. Така че, не се колебайте и се заредете с модно вдъхновение!

Деним от глава до пети 

Denim mother

Ако отново направим препратка към близкото минало, ще си спомним как през 2000-та година можехме да видим деним навсякъде – дори и на червения килим. Модните експерти ни дават зелена светлина, като ни подсказват, че през тази пролет ще можем да носим деним, но не само под формата на дънки, но и като горна част на облеклото – яке, сако, блуза, риза, потник и т. н. Не можем да не признаем практичността на тази материя и нейното лесно съчетаване – както с боти и ботуши, така и с чехли или пък кецове. 

Дънкови панталонки 

Short jeans.

Късите дънкови панталони ще са ключова тенденция за пролет/лято 2024 г., тъй като редица от най-големите дизайнери в модния бизнес заложиха точно на такива модели в колекциите си. Ако искате да се отдалечите от плажната визия, съветваме ви да изберете панталонки, които са с по-тъмен цвят и да ги съчетаете с шикозен блейзър от деним.

Свързани статии

Огромни дънки 

Oversize jeans.

Снимка: Getty images.

Подобен модел дънки съвсем не са нещо ново, но по всичко личи, че дизайнерите ги обожават и не спират да ни ги предлагат в ревютата си – сезон след сезон. Ако наистина ви допада такъв лежерен стил, можете да го комбинирате с овърсайз жилетка, суитшърт или пък блуза. 

Коментирай
25 rate up comment 4 rate down comment
Диана ( преди 2 месеца )
Сегашните стилисти......мъжете приличат на безполови, жените,с огромни безформени дрехи, приличащи, на бустански плашила. Затова, ние да си спретнем свой стил ,да не станем, за резил!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар