Меню

Домашни гризини от бутертесто с пармезан

25 март 2016 | 17:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет бутер тесто
1 яйце
1 супена лъжица вода
¼ чаша настърган пармезан
1 супена лъжица нарязан пресен магданоз
½ чаена лъжичка риган, намачкан
20 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Разбийте яйцето и водата в малка купа с помощта на вилица. Към тях добавете пармезана и подправките. Разбъркайте.

Разгънете бутертестото. Нарежете го на дълги правоъгълници. Намажете ги с яйчената смес с помощта на четка и навийте тестото. След това топнете в още настъргано сирене пармезан. Усучете внимателно гризините.

Поставете ги в намазнена тавичка за печене и печете в загрята фурна за около 15 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай