Меню

Ориз с моркови и печени орехи

10 юни 2019 | 05:30 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша ориз басмати
2 чаши вода
¼ чаша печени орехи, счукани
1 супена лъжица масло
1 глава лук, нарязан
1 чаена лъжица настърган джинджифил 
¾ чаша настъргани моркови 
сол на вкус
лют пипер на вкус
пресен кориандър, нарязан на ситно
60 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Сварете ориза във водата. Оставете да кипне и варете около 20 минути. Отцедете.

Докато оризът се готви, настържете морковите, изпечете орехите за 2-3 минути в тиган без мазнина и ги счукайте. Разтопете маслото в тигана на средна температура и в него запържете лука, докато стане кафяв. Към него добавете морковите, джинджифила и солта. Намалете котлона и оставете да се задуши за още 5 минути. Добавете лютия пипер и орехите. Разбъркайте. Когато сте готови с ориза, добавете и него към всичко останало и разбъркайте. Поръсете с кориандър и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай