Няма нищо по-вкусно от лепкав ориз с малко сладост. Добавете му я с помощта на сочен и сладък нар. Опитайте нашата рецепта за лепкав ориз с нар и споделете!
Продукти
Приготвяне
Сложете водата с ориза в тенджера на котлон на среден огън.
След като заври, намалете котлона на слабо, похлупете с капак и оставете да къкри 20 минути, докато водата се абсорбира.
Междувременно смесете кокосовото мляко, захарта, солта в друга малка тенджера на силен огън.
След като заври, намалете котлона и разбърквайте често, докато се сгъсти леко.
Свалете от котлона.
Прехвърлете лепкавия и добре разварен ориз в купички.
Залейте със кокосовата смес, като запазите 1/3 чаша от нея.
Разбъркайте ориза във всяка купичка, за да поеме добре кокосовото мляко.
Покрийте и приберете в хладилник за 1 час.
Запазената 1/3 чаша кокосово мляко смесете с нишестето от тапиока в тенджера на силен огън.
Варете, като разбърквате постоянно, докато се сгъсти.
Свалете от котлона и оставете да изстине.
Залейте ориза с получения сос и гарнирайте с пресен нар, преди да сервирате.