Меню

Гратен с картофи и пармезан

29 март 2016 | 12:25 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг картофи
1 чаена чаша течна готварска сметана
2 чаени чаши прясно мляко
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 чаша пармезан
60 г масло
2 скилидки чесън, смлени
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Обелете картофите. Нарежете ги на кръгчета. Подредете ги в тавичка за печене и ги подправете със солта, чесъна и черния пипер. Залейте с прясното мляко и сложете да се пекат за малко в умерено загрята фурна.

След като млякото изври, излейте сметаната. Печете, докато картофите започнат да омекват. След това поръсете с пармезана и печете до получаване на коричка. Когато ястието е готово, извадете го от фурната. Върху картофите разпределете маслото, нарязано на кубчета и оставете да се стопи. Чак тогава сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай