Меню

Картофен огретен с лук и кашкавален сос

8 септември 2018 | 05:56 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 големи картофа, нарязани на филийки
1 глава лук, нарязана на кръгове
сол и черен пипер на вкус + ½ щипка сол
3 супени лъжици масло
3 супени лъжици брашно
2 чаши прясно мляко 
1 и ½ чаши настърган кашкавал
120 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Намазнете тава за печене. В нея подредете нарязаните на филийки картофи като си оставите за покриване. Отгоре разпределете кръговете лук. Покрийте с останалите картофи. Овкусете със сол и черен пипер.

В малък тиган разтопете маслото на средна температура. В него изсипете брашното и солта, разбъркайте. След това добавете млякото и отново разбърквайте, докато сместа се сгъсти. В соса прибавете кашкавала и оставете да се разтопи за 2-3 минути.

Залейте картофите със сместа. Печете за около час и половина под фолио. Малко преди да извадите от фурната махнете фолиото, за да хване коричка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай