На 24 юни отбелязваме един от най-хубавите летни празници, празникът на билките Еньовден. На празничната трапеза ще сложим вкусна пита, ястия със зелении, десерти с мед, ястия със сирена, яйца.
Споделяме една чудесна рецепта за баница със сирене и спанак, която да си приготвите.
Приготвяне
-
В голяма купа комбинирайте млечните съставки, яйцата и спанака.
-
Всичко се разбърква много добре.
-
Намажете с масло подходяща тава за изпичането на баницата.
-
Вземете една кора и я намажете с масло.
-
Сложете върху нея друга кора, която също намажете.
-
Разпределете от плънката, завийте и сложете в тавата.
-
Същото направете и с останалите кори, за да се получи хубава вита или права баница.
-
В чашата с млякото добавете разтопеното масло, което ви е останало.
-
Залейте баницата.
-
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути или до готовност.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?