Меню

Баница със сирене и спанак за Еньовден

18 юни 2025 | 10:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Баница със сирене и спанак за Еньовден
65 мин.

  • Порции: 4-5

На 24 юни отбелязваме един от най-хубавите летни празници, празникът на билките Еньовден. На празничната трапеза ще сложим вкусна пита, ястия със зелении, десерти с мед, ястия със сирена, яйца. 

Споделяме една чудесна рецепта за баница със сирене и спанак, която да си приготвите. 

Продукти
Приготвяне
  1. В голяма купа комбинирайте млечните съставки, яйцата и спанака. 
  2. Всичко се разбърква много добре. 
  3. Намажете с масло подходяща тава за изпичането на баницата. 
  4. Вземете една кора и я намажете с масло. 
  5. Сложете върху нея друга кора, която също намажете. 
  6. Разпределете от плънката, завийте и сложете в тавата. 
  7. Същото направете и с останалите кори, за да се получи хубава вита или права баница. 
  8. В чашата с млякото добавете разтопеното масло, което ви е останало.
  9. Залейте баницата. 
  10. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути или до готовност. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
....... ( преди 2 часа )
Корите са твърди.предпочитам на кашичка .отново е вкусно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
....... ( преди 2 часа )