![¼ чаша масло
2 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка черен пипер
3 скилидки чесън, пресован
500 г аспержи, почистени](/media/files/resized/article/654x358/ba6/1b91901bb86da84235ed5e4a52d10ba6-0d0ec58fec91044d376d9a9880eff893.jpg)
20 мин.
-
Порции: 8
Разтопете маслото в тигана. След като се втечни добавете зехтина, солта и пипера. Запържете в тях чесъна за около минута, докато стане кафяв. Накрая добавете аспержите и ги пържете в мазнината около 10 минути, като разбърквате с дървена лъжица, за да не загорят. Така приготвените аспержи са подходящи за гарнитура към месо, риба, яйца, ориз, картофи.
Снимка: Maxpixel
Опитайте още: