Меню

Запържени аспержи в масло

28 ноември 2018 | 06:22 | Илияна Николова
5 от 4 гласа
¼ чаша масло 
2 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка черен пипер
3 скилидки чесън, пресован 
500 г аспержи, почистени
20 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в тигана. След като се втечни добавете зехтина, солта и пипера. Запържете в тях чесъна за около минута, докато стане кафяв. Накрая добавете аспержите и ги пържете в мазнината около 10 минути, като разбърквате с дървена лъжица, за да не загорят. Така приготвените аспержи са подходящи за гарнитура към месо, риба, яйца, ориз, картофи.

Снимка: Maxpixel

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай