Меню

Киш с бекон, пушено сирене и кашкавал

20 януари 2018 | 06:39 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
½ чаша брашно
1 и ½ чаша прясно мляко
150 г пушено сирене
100 г кашкавал
4 яйца
2 супени лъжици масло
½ глава лук
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка риган
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Нарежете бекона на кубчета. Настържете кашкавала, а пушеното сирене нарежете на едро. Запържете бекона в сгорещена мазнина. Отцедете го от мазнината и го оставете да се охлади леко. Междувременно загрейте фурната на 180 градуса и подгответе тава за печене или форма за киш, намазнете я.

На дъното на тавата разпределете бекона, топеното сирене, кашкавала. В отделна купа смесете яйцата, маслото (разтопено), нарязания на ситно лук, солта, брашното, млякото и подправките. Разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес. Изсипете я в тавата. Печете киша за около 40 минути.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай