Пърленките на Кали

24 август 2013 | 09:00 | Аз жената
Добави в любими
0.5 кг брашно
1/2 кубче мая
3 с.л. олио
3 капки оцет
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 яйце
50 мл прясно мляко

Продукти
Приготвяне

Маята се разтваря заедно със захарта в хладко мляко, докато шупне. От всички продукти и около 150 мл хладка вода се омесва тесто. След като втаса, с намазнени ръце тестото се премесва на питки с големината на мекица. Пекат се на добре загрята скара на дървени въглища за по 3-4 минути от всяка страна. В комбинация с пърленките вървят идеално шопска салата и вкусни кюфтета или кебабчета.



Автор на рецептата: Красимир Захаринов

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай