Семейство

8 правила за младоженци

22.02.2011г. / 12 32ч.
Надежда Маринова
8 правила за младоженци

Какво трябва да знаят и помнят младоженците, за да имат здраво и щастливо семейство

Любовта не е абсолютна даденост в никое семейство. За нея трябва да се борим, особено, когато вече сме създали семейство и финансово-битовите проблеми започнат да доминират над любовно-романтичните ни отношения.

1. Намерете общото между вас
Потърсете общи интереси, приятели, места, неща, които може да правите заедно.

2. Уважавайте и ценете различията между вас
Учете се един от друг. Винаги помнете, че и двамата сте личности и всеки един от вас има право на свое свободно време, приятели и интереси. Различията също може да сближават.

3. Учете се на търпение
Дайте време на половинката си - толкова, колкото му е нужно, за да направи нещата по негов начин. Хората имат различен темперамент и с различна скорост научават нещата.

4. Учете се да разбирате другия
Научете се да гледате света с очите на другия, да влизате под кожата му, да се поставяте на негово място - така ще посмалите и вашето его.

5. Говорете и споделяйте
Не забравяйте да споделяте нещата, които ви радват и които ви тревожат. Говоренето и споделянето заздравява връзката. Научете се да изслушвате партньора си.

6. Не бързайте да се сърдите
След като се скарате за нещо, не бързайте да се сърдите. Приложете българската поговорка „Утрото е по-мъдро от вечерта”. На сутринта емоциите ще са се успокоили и ще виждате проблема по-ясно, а и ядът ви отдавна е минал.

7. Любовта не е даденост
Заздравявайте и развивайте любовта между вас, защото тя не остава винаги еднакво силна. Търсете нови начини на показване на обичта. С всяка изминала година се променят не само партньорите, но и чувствата помежду им.

8. Благодарете си за малките неща
Научете се да си благодарите дори за незначителни и малки неща в ежедневието. Ясно е, че сме изморени от препускане, задачи и проблеми, но нека не забравяме и любовта. Пазете я в сърцето и в ума си и я споделяйте с партньора си.
 

Прочетете още:

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
На думи е много лесно ... но на дела?!?! Дамата, която го е писала не е с много опит май!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар