Семейство

Творчески пролетни занимания за деца и родители

16.03.2012г. / 10 57ч.
Вергиния Генова
Творчески пролетни занимания за деца и родители

От известно време в книжарница „Слънчоглед“, както и в много други ателиета, се провеждат творчески занимания за деца и родители. Прекрасно е да чуеш словосъчетанието (деца и родители), защото на много места, оставяш детето да се обучава или занимава и трябва да обикаляш улиците и кафетата час-два, че да можеш след това да го прибереш – ужасяващо досадно губене на време за родителите.

Часовете се водят от магистър арт терапевт. Родителите могат да участват заедно с децата си в направата на различни фигури, картини, в зависимост от темата на занятието.
Това е добър начин родителите да прекарат полезно време с децата си, заедно да се забавляват и да творят. Особено за хора, които нямат достатъчно материали у дома, самите те нямат добри умения за приложни изкуства или пък нямат идеи, за да изработват интересни неща. В приятна обстановка ще получат всичко необходимо, ще получат помощ в изработката на своето уникално творение, а не на последно място ще си прекарат добре и ще си отпочинат.

През месец април заниманията ще бъдат по следните теми:

7 април: Цветя от филц, плат, копчета и дървени пръчици
21 април: Комикс/Шарж – смешна или поучителна история в картинки
28 април: Портрети – колаж и рисунка

Повече информация може да получите от сайта на книжарница „Слънчоглед“.
А ако мястото не ви е удобно и нямате възможност да посещавате тези арт занимания, потърсете подобни, които се правят във вашия град или населено място, а ако не – организирайте си сами. Може всяка от вас да донесе непотребни неща, копчета, панделки, нещо вкусно за хапване и да си организирате едно предвеликденско творческо парти. Може да изработите пъстри яйца, кошнички и цветя.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Катя ( преди 11 години )
Моля, кажете дали заниманията се провеждат в магазин Слънчоглед - Варна или в някой друг град. Ако става въпрос за Варна, необходимо ли е предварително заявяване на желание за участие?Очаквам отговора Ви! Благодаря предварително!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Верджи ( преди 11 години )
Извинете, че не е уточнено, това е за София. Във Варна трябва да попитате може от линка да видите телефони и имейли.Творчески занимания за родители и деца в "Слънчоглед" София с Елица Великова и Калина Чанкова Събота от 16:00 до 17:15ч. 03 Март: Пеперуда - колаж от цветни хартии и списания. 10 Март: Животът на малките цветя - акварелна техника. 17 Март: Глина - форми на пролетта. 24 Март: Пано от семена. 31 Март: Птици - хартиени птици, прикрепени на клонче. 02 / 981 48 56
отговор Сигнализирай за неуместен коментар