Семейство

Трудностите в брака – свекърва, тъща и „добри“ приятели

19.07.2012г. / 03 39ч.
Снежана Проданова
Трудностите в брака – свекърва, тъща и „добри“ приятели

Може би от книгите и филмите имате представа за това какво представлява семейният живот, но ситуациите, пред които ще трябва да се изправите с половинката си са много и са все нови и неотработени.

Във взаимоотношенията на двама души винаги има търкания и противоречия, но винаги един конкретен спор неусетно се превръща в първата ви истинска кавга. Не се обезкуражавайте, ами събирайте сили, защото това няма да е и последната.

Един от най-вълнуващите моменти е, когато най-сетне сте направили първата си голяма обща покупка. Това означава, че вече си имате пълно доверие от финансова гледна точка и че разчитате един на друг в преценките си.

Отношенията ви с приятелите ви не би трябвало да се променят, но често „съвършенството“ между вас и любимия може да предизвика завист у още необвързалите се в компанията. Покажете им, че бракът ви не е заплаха за приятелството. Поканете ги на домашно парти и внимавайте подготовката за него да не ви съсипе нервите. Идеята е да се забавлявате – съвършенството не съществува, затова не се притеснявайте за малките грешчици, които със сигурност ще допуснете.

Когато сте сред близки хора, няма как да избегнете въпроса „Та за кога планирате бебето?“ Не се паникьосвайте, приемете че искат да ви кажат, че са сигурни, че ще сте добри родители, и не изнасяйте речи за това какво възпрепятства или определя планирането на детето.

Когато стане въпрос за тъщата и свекървата, и боговете мълчат. Не пропускайте семейни събирания и бъдете отзивчиви към новите си роднини, защото семейството е сила, която може да се изпречи срещу вас. Покажете им намеренията си да създадете с любимия една също така мощна сила, но не влизайте в излишни конфликти.

„Какво ще правя без теб?“ – красив страх, това означава, че бракът ви е наистина вълшебен. Но не си позволявайте да се притеснявате за подобни неща. Оценявайте любимия, показвайте му обичта си и оставете настоящият момент да властва в съзнанието ви.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време