Семейство

За успешна семейна вечеря

20.07.2012г. / 13 34ч.
Снежана Проданова
За успешна семейна вечеря

Ежедневието рядко ни позволява да се съберем заедно със семейството си и да се насладим заедно на вкусна вечеря. За децата това е особено важно, защото не само че се докосват до сговорността и домашния уют, но и ядат здравословна и качествена храна.

1. Организирайте се! Всеки член на семейството има различни задължения, затова проучете и изберете ден, в който всички са свободни. Това е най-лесната част. Оттук нататък подготовката зависи изцяло от вас.

2. Планирайте отрано какво искате да сготвите вечерта. Не само, че като се върнете от работа ще сте изтощени и няма да имате сили за въображението си, но и може още от сутринта да подготвите някои продукти. Ако сте решили да напълните пиле, хубаво ще е да го извадите от фризера отрано. Може да се наложи да закупите допълнителни продукти – това може да направите след работа, не когато вече сте пуснали фурната да се загрява.

3. Никой не ви изпитва или оценява, затова не се притеснявайте, ако сте сготвили нещо обикновено. В случай, че все пак искате да разнообразите менюто, можете да си позволите всякакви промени по рецептата в рамките на добрия вкус, разбира се.

4. В крайна сметка не храната прави вечерята незабравима. И не вечерята е определяща за едно приятно семейно събиране. Можете да намерите най-различни поводи да съберете цялата банда, да поговорите и да се забавлявате. Едно вкусно ястие ще е просто бонус за атмосферата.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай