Семейство

Наричат го най-всеотдайният баща

15.08.2012г. / 17 43ч.
Аз жената
Наричат го най-всеотдайният баща

Американецът Рик ван Бийк тича, плува и кара заедна с парализираната си 13-годишна дъщеря Медисън. Той беше героят в спринтовия триатлон (500 плуване, 15 км колоездене и 5 км бягане), провел се в американското градче Санфорд в щата Мичигън в неделя, пише Dnes.bg.

Триатлонът има непоклатима репутация на спорт за "железни" хора. Рик - един всеотдаен мъж - доказва, че стоманените му мускули, тренирани за свръчовешките усилия в дисциплините плуване, колоездене, бягане, са и за страдащата от церебрална парализа негова дъщеря.
 
Заради всеотдайността си роденият в Байрън Сентър (също в  Мичиган) янки беше наречен „Бащата на века“, пише британският таблоид „Дейли Мейл“.

Разчувстваните и разплакани зрители бурно аплодираха родителя, който извлачи с каяк дъщеричката си във водата, издърпа я на шосето, въртейки педалите, а накрая я понесе на ръце към финала по време на лекоатлетическата част.

„Исках да преодолея изпитанията с дъщеря ми, която не може да ходи и да говори. Тя просто обожава спорта и исках да я направя участник", обясни той.

"Въпреки че е на 13 години, Меди е като 3-месечно дете. Малкото удоволствия в живота й са да бъде във водата и да усеща вятъра в косите си“, заяви 39-годишният Ван Бийк пред „Мидланд Дейли Нюс“.

Той е участвал в над 70 надпревари за издръжливост, включително полумаратони, бягания по пресечени местности.

Меди е диагностицирана с церебрална парализа два месеца след раждането си. Рик решава да я направи съучастник в спортните му подвизи, след като забелязва усмивката на лицето й по време на рейдовете му във водата и по шосетата.

„Всеки се моли да му се роди здраво дете. От осем години се надявах да настъпи подобрение, продължавам да се моля. Ако не е писано обаче, ще трябва с майка й да продължим да я караме да се усмихва. Тя е моето сърце, аз съм нейните крака“, завършва Ван Бийк.

Снимка: Facebook

Прочете още:
Ще бъде ли добър баща на децата ми
Кога мъжът осъзнава, че е станал баща?
Супер татко
 

Коментирай