Зелено

Ще бъде ли добър баща на децата ми

13.02.2012г. / 20 07ч.
Нина Иванова
Ще бъде ли добър баща на децата ми

Почти всяка жена, съзнателно или не, подбира мъжете, с които излиза, според принципа дали ще е добър съпруг и баща. За нежните половинки е от изключително значение освен партньорът им да е добра партия за брак, и да е стабилен вариант за бъдещ баща.

Няколко признака, според които да познаете дали той ще е добър баща на децата ви:

1. Грижовен е към майка си

Ако се държи почтително към майка си, не й повишава тон, грижи се тя да е добре, това е сигурен знак, че ще е добър родител. Мъж, който не забравя родителите си, е способен да се грижи добре и за наследниците си.

2. Склонен е на компромиси

Не е без значение дали може да прави компромиси, дори и с важни за него неща. Ако често проявява склонност към компромисни решения, това ви гарантира бъдещо разбирателство в семейството.

3. Добър чичо е

Мъжете, които обичат да играят с деца, внимателни са към племенниците си, никога не забравят за рождените им дни и им купуват подаръци, дават заявка, че ще са наистина страхотни бащи!

4. Не е гнуслив

Не е тайна, че с децата сте изложени на всякакви „опасности“ – бебешки миризливи памперси, още по-„ароматно“ оцветени в подходящ цвят, повърнато и стотици буркани с пюрета. Това е картинка, която често се отразява зле дори и на майките. Така че, ако вашият мъж не е от гнусливите, дръжте се здраво за него. Той притежава едно от най-важните качества!

5. Егоизмът му е чужд

И на последно място, но не по значение, много е важно дали е с егоистичен характер. Добрият родител се познава по това, че умее да слага желанията и интересите на детето (или в определена ситуация вас) на първо място, преди себе си. Ако мъжът до вас се отличава с подобно качество, бъдете сигурна, че ще е страхотен баща!

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай