Семейство

Не обиждайте майка му и още 5 златни правила за скандалите

02.10.2012г. / 16 21ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Първо му премерете кръвното, сложете един валидол под езика и започвайте да се карате

Няма двойка без конфликти и семейство без скандали. Позитивният конфликт ще доведе до положителни резултати, ако изберете правилното време и начин да се скарате. Избягвайте да си изпускате нервите – да крещите неистово, неконтролируемо да сипете огън и жупел срещу отсрещната страна, като го обстрелвате с най-яростни и мръсни думи. Интелигентният скандал прилича на игра на тенис на маса – равномерен, последователен и по правилата.

1. Карайте се често

Честичко изливайте недоволството си дори от дребни на пръв поглед неща. Когато изпускате парата по малко, няма опасност тенджерата под налягане да гръмне. Има препоръки за три пъти на ден по пет минути.

2. Без удари под кръста

Не обиждай мъжа си, нито свекървата, свекъра, сестра му, брат му и приятелите му. Лоша рана заздравява, лоша дума не се забравя.

3. Без публика

Не се карайте пред свидетели – детето, съседите и пред роднини. Най-трудно се прощава публичното оскърбление и унижение. Пазете честта на другия.

4. Скандал след вечеря

Психолозите твърдят, че полезният скандал е този, който е избухнал след вечеря, когато мъжът е нахранен, напоен и отпочинал, но в никакъв случай пиян. В този случай си замълчете. Опасни за здравето са скандалите докато той шофира или има проблеми с работата. Избягвайте кавгите по време на отпуска – той и без това е кратък, а един скандал съвсем ще го влоши.

5. Запазете тайната

Обуздайте женската си бъбривост и не споделяйте с майка си и с приятелката си защо се карате. Особено ако става въпрос за дребни неща. Не знаете дали ще запазят тайната и дали няма да разнесат нашироко семейната ви история.

6. След войната подпишете мирен договор

Всеки скандал завършвайте с помирение. Полезно е за психическото и физическото здраве. Измислете и станете инициатор на различни мирни инициативи: секс сдобряване, кино за двама, любимите му „Пълнени чушки“ или просто SMS „Извинявай“.

В семейните спорове се ражда истината. Така двойката се сближава и цени още повече, защото се опознават личностите, напасват се характерите. Спазването на златните формули на скандалите гарантира щастлив брак.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време