Семейство

Домашният аквариум като антидепресант

Аквариум срещу стрес и акцент в дизайна на стаята

07.11.2012г. / 14 46ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reiters

Снимка: Reiters

На настойчивото детско желание „Искам коте!“ или „Искам куче!“ много родители прибягват до хитрото решение да уговорят малчугана, че рибите в аквариум са чудесни домашни любимци. Те не искат разходки, ваксини, чип и данък. Храната им е много по-евтина. Голямото харчене е докато им обзаведеш водната къща. След това искат само редовно почистване на стъклената вана, хранене и любуване. Ето какви ползи още ни носи домашният аквариум:

Свързани статии

1. Източните народи смятат аквариума за необходим атрибут от интериора. Според фън шуй водата е признак на благополучие. Съобразете се с условието да го поставите в югоизточния сектор на стаята.

2. Мощен антидепресант. Тренирайте си навик – всеки ден да наблюдавате поне 5 минути как рибките плуват. Това действа успокояващо и помага срещу стрес. Преди това изчистете главата си от всякакви вредни мисли.

3. В психотерапията препоръчват подобни „аквариумни процедури“ при физическа преумора, невроза и истерия. Съзерцанието на рибките и водните растения помага при високо кръвно и епилепсия. „Аквариумното лечение“ не се препоръчва при шизофрения и депресия.

4. Специалисти по геопатогенните зони уверяват, че аквариумът коригира неблагоприятните зони и намалява „лошите“ геомагнитни излъчвания.

5. Аквариумът може да стане чудесен кът от детската стая, заедно с 1-2 саксийни цветя. Използвайте рибките като главни герои в детските приказки и приспивните песни.

6. Ако аквариумът е малък по размер, може да го „командировате“ у съседи или роднини, когато заминавате на почивка.

7. Дизайнерски акцент. Огромният аквариум в хола се превръща в център на вниманието. Помислете как да го впишете в обстановката.

8. Кръглият аквариум лесно се вписва във всеки интериорен дизайн. Предпочитан е и за стилно оформление на офиса.

9. Според астрологията хора със силен воден акцент в хороскопа е добре да живеят до вода, да си правят водни лечебни процедури или поне да си купят домашен аквариум.

За да сте сигурни, че рибките ще се чувстват добре, преди да изберете аквариум, послушайте съветите на специалиста в зоомагазина.

Също като останалите домашни любимци, ако сте решили да подарите рибки в аквариум, уверете се, че човекът наистина ги иска. Все пак давате живи същества в ръцете на някои, който трябва да ги обича и да се грижи за тях.
.

Коментирай