Семейство

Баби и дядовци, редом до деца и внуци – всички са в интернет

Как интернет променя живота на възрастните хора

20.11.2012г. / 12 05ч.
Ивет Лолова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Интернет никога не е било място, запазено само за младите – световната мрежа е привлекателна за всички възрасти – от бебе до баба. В крак с тенденцията за активно стареене, виртуалното общуване играе все по-голяма роля в живота на хората в златна възраст: за общуване с роднини и приятели зад граница, за надграждане на професионалните умения и възможност за по-добра реализация на пазара на труда.

Свързани статии

Данните сочат, че около 20 милиона американци пенсионери активно ползват интернет, а половината от тях са регистрирани в най-голямата социална мрежа. Това означава, че 60 % от населението на САЩ на възраст над 65 години ползва интернет, а във Фейсбук са 30 % от тях.

„У нас близо 10 % от пенсионерите са в онлайн пространството“ – казва специалистът по онлайн маркетинг и медии Жюстин Томс.

Българите в трета възраст не изостават от световната тенденция и стават все по-активни в най-голямата социална мрежа. В нея непрекъснато расте броя на профилите на хора над 60-годишна възраст, на страници на землячески групи, пенсионерски клубове, домове за стари хора и на други организации. Затова сайтът за хора в златната възраст LudiMladi.bg направи конкурса „Златната възраст в интернет“.

Може да участвате в него, ако сте над 55 и изпратите вашата история как виртуалният свят е влязъл в живота ви и доколко е важен за вас. Повече за конкурса прочетете тук: „Златната възраст в интернет".

Коментирай