Семейство

От какви приятели имаме нужда

Приятели за делник и празник

17.12.2012г. / 11 10ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Приятел в нужда се познава – е може би най-популярната българска поговорка. Нуждаем се от приятелите ни в делник и в празник, в трудните моменти, но и в щастливите мигове. Често те са хората, които стоят физически и емоционално по-близо до нас отколкото роднините ни.

Според психолози най-добрите приятели са нещо като супер героите от филмите.

Свързани статии

Бързият

Той е ентусиастът, чието сърце и мисъл ври и кипи. Когато му се обадите за помощ – веднага се отзовава – физически, със съвет, със съчувствие, като потърси съдействие от свой приятел.

Реалистът

Той е стъпил здраво на земята, с двата крака, с практическа мисъл. Той е идеалният ориентир в размирни и смутни времена – ще разтвори пътната карта пред вас, ще ви ориентира и няма да ви позволи да затънете в проблема.

Искреният

Знаете, че когато ви направи комплимент, значи наистина сте направили нещо добре. В него няма капка лицемерие или задна мисъл.

Феята от приказките

Той/тя могат да ви съчувстват, прегърнат, успокоят и да намалят наполовина болката ви като с магическа пръчка. Дори без да са завършили психология, достатъчно е да имат отзивчиво и добро сърце.

Примерът за подражание

Той има няколко качества/подходи към живота, които много харесвате и се опитвате да му подражавате. Той ви дърпа напред и нагоре.

Добрият приятел не се натрапва, не ревнува от другите ви приятели и дейности. Не ви иска непрестанно услуги или пари назаем. Интернет ни осигури и специалната група на виртуалните приятели – те са съвсем близо до нас, на един клик разстояние, всяка сутрин пием кафето си заедно, а вечер си казваме „Лека нощ“. С някой сме се виждали веднъж или дори не се познаваме на живо. Въпреки това те са ни близки по дух и интереси.

И ако някой днес смее да се оплаче, че няма приятели – бързо да си купи компютър и да си направи регистрация в най-голямата социална мрежа и след месец да сподели как се чувства.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
pipinana ( преди 11 години )
ima samo edin 4ovek za men s kogoto moga da bada ne priatel a ne6to mnogo pove4e,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време