Семейство

6 големи грешки, които превръщат съпругата в копие на свекървата

От маминото синче не става добър любовник

15.01.2013г. / 14 03ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Имам две деца – сина ми и мъжа ми.“ – колко заблудени жени има на тоя свят! Този хитов израз влезе дори в рекламата, като изобщо не прави добра услуга на жените. И не става дума за чувство за хумор, а за дълбоко вкоренено разбиране, че жената е длъжна да бъде майка-хранилница на мъжа си. Обикновено това се случва с мамините синчета, които са попаднали при мека жена, която не знае какво да ги прави.

Няма полицейска новина, в която да пише, че мъж е умрял от глад и студ при пълен хладилник и гардероб! Сигурното е, че трябва да дозирате майчинското си чувство към любимия си, за да не се превърнете в негова втора майка. От това със сигурност ще пострада сексуалното и психическото ви здраве.

Свързани статии

Ще умре от глад при пълен хладилник – когато закъснеете от работа и се приберете след часа за вечеря или когато отсъствате за няколко дни от дома. Ще ви чака да му сервирате, но няма сам да сложи ядене на масата.

Не знае къде стоят чорапите и бельото му. Вие му подавате дрехите за преобличане след баня. Срамота – голям мъж да не може да бръкне в чекмеджето.

Следите ли го непрекъснато дали си е обул дебелите чорапи, дали си е загащил ризата както трябва в дънките, правилно ли си е сресал косата. Достатъчно! Всъщност остава ли ви време да се погледнете вие как сте облечена?

Сутрин го изпращате на работа с много въпроси: „Взе ли си ключовете, а телефона?“. Всеки има глава на раменете си, нека я използва по предназначение.

Правите му забележки колко дълго и какво говори по телефона със своите приятели. Оставете човека да диша, разхлабете му малко примката около врата. Намерете си вие ваши приятели и общувайте с тях на воля.

Всеки мъж би асоциирал подобно поведение с майчинска грижа. Така постепенно любимата му жена се превръща в досадна майка на 5-10-15-годишно момче. Е, кой ще иска да спи с майка си? Най-много вечер да получавате топла прегръдка и целувка по челото.

Психолозите предупреждават, че желанието да контролираме друг човек често стига до абсурда в желанието си да убием контролирания обект в преносно значение. Истина е – прекомерната, обсебваща любов и грижа убиват свободата и чувствата на другия. Изходът е да родим едно, после второ дете и да се грижим за тях. Или си вземете домашен любимец – точно те имат нужда от постоянно наблюдение и помощ.

Коментирай
Здраве и красота