Семейство

Предупредителните знаци за разрив в семейните отношения

Кога светва червената лампичка, че имаме семейни проблеми

22.02.2013г. / 17 20ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Да разчитаме на шестото си чувство, което ще ни подскаже ако връзката не върви, не е достатъчно. Добре е да сме подготвени и да познаваме специфични издайнически модели на поведение или ситуации, които недвусмислено ни предупреждават за предстоящата „буря“. Ако забележим тези знаци навреме, е възможно да се справим с кризисните моменти преди да се стигне до истинските проблеми.

Старателно ви избягва

Ако през последните дни партньорът ви избягва разговорите с вас, прибира се късно от работа с неясни обяснения за закъснението си, оправдава това с неочаквани спешни заседания или работни срещи, можете да сте сигурни, че нещо неприятно застрашава връзката ви. Ако предупредителната лампичка в съзнанието ви не помогне да предотвратите разрива, поне ще подготви психиката ви за надвисналата опасност от него.

Свързани статии

Критикува ви неоснователно

Ако партньорът ви невъздържано ви критикува за всяко нещо, което кажете, направите или изразите, трябва да осъзнаете, че той губи интереса си към вас и не би пропуснал възможността да ви уязви и за най-малката дреболия, която не му е по вкуса. Това обикновено се случва, когато ви е сърдит за нещо и не е в състояние да го коментира спокойно с вас по някаква причина. Ако проявите търпение и такт и намерите подходящ тон за откровен разговор, може би ще успеете безболезнено да разрешите проблема.

Лъже ви

Благородната лъжа е съвсем приемлива, ако не се трансформира в поредица от малки, уж несъществени лъжи, които преминават лимита на благоприличието. Примерите са много – говори с някого насаме по мобилния си телефон и няма логичен отговор на въпроса ви с кого е разговарял, редовно закъснява от работа и обясненията са твърде неиздържани, за да им повярвате. Не подминавайте първите сигнали и дръжте очите си отворени. Подобни невинни лъжи могат да се окажат „малкото камъче, което обръща колата“.

Той е обладан от нарцисизъм

Ако вашият съпруг или приятел неочаквано стане егоцентричен и от поведението и отношението му към вас ви стане ясно, че за него мнението ви е без значение, бъдете готови за неприятни изненади. Ако започнете да се чувствате като част от интериора около него, бъдете готова да преосмислите връзката си – може би разривът е неизбежен.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
zztop ( преди 11 години )
В нашето семейство разрива настъпи, когато жена ми ме хвана с комшийката.............. за 6-ти път...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар