Семейство

5 полезни умения за децата

Обучавайки възрастните на компютри, децата възпитават в себе си положителни качества

22.03.2013г. / 13 59ч.
Вергиния Генова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Амбицирайте децата си да помагат на бабите и дядовците си в усвояването на новите технологии. Ако нямат свои собствени, то може да помогнат на възрастната комшийка или на някоя приятелка.

Определено това ще е много полезно и за едните и за другите.

Децата ще разберат, че не е толкова лесно да обясняват нещо. Ще трябва да се научат да се съобразяват с другите, които знаят по-малко от тях. Да се научат да си подбират думите. Да се научат да се изразяват по ясно. – Все умения, които у голяма част от подрастващите, да си го кажем честно, липсват.

Свързани статии

Това ще ги научи да уважават труда на учителите и родителите си повече.

Да бъдат по-търпеливи. И да разберат, че не е никак лесно да обясниш на някого нещо, което той трябва да научи или направи за първи път.

Ще могат да общуват по-дълго време с баба си или с дядо си и ще завържат по-дълбоки и по-приятелски отношения. След което ще могат и да споделят повече с тях и съответно да ги изслушват и да вземат под внимание думите им.

Ще приучат по-възрастните хора да разбират децата, проблемите им и заниманията им. А децата да разбират какви трудности изпитват бабите им и дядовците им и ще започнат да ги уважават повече.

Усвоят ли веднъж тънкостите на боравенето с високите технологии и бабите и дядовците могат да се впуснат в онлайн стратегически игри, в социалните мрежи, в чата и тогава възрастта няма да е пречка.

Е, пенсионерските сериали ще загубят малко аудитория, но сега не може пък всички да са доволни.

Ние трябва да мислим най-вече за децата и за хармонията в дома. Особено ако живеем с няколко поколения под един покрив. По-добре е повечето от тях да имат общи интереси, отколкото да сме като орел, рак и щука.

Коментирай
Здраве и красота