Семейство

10-годишната Ерика Адамс помага на свои връстници, болни от рак

Вместо да празнува рожден ден, момиченцето организира „Пътят на мечтите“ – благотворителен концерт от деца за деца

10.04.2013г. / 17 00ч.
Аз жената
10-годишната Ерика Адамс помага на свои връстници, болни от рак

„Защо искам да помогна на децата – защото е прекрасно да имаш възможност да летиш във въздуха като свободна птичка. И аз искам да им подаря с тези средства свобода и радост. И те са хора и трябва да играят из живата природа, да усетят какво е да си дете. Да пораснат щастливи като нас. Ако не им дадем тази възможност, те няма да успеят да покажат своя талант на целия свят“. Това са думите на 10-годишната Ерика Адамс от Пловдив, която решава вместо да празнува рождения си ден с шумно тържество с много подаръци, да организира концерт в помощ на децата с онкологични заболявания от УМБАЛ „Св. Георги“ в град Пловдив.

Идеята на Ерика се поражда след като вижда участието на Бийонсе в концерт по случай  Световния ден на хуманитарните помощи, по време на който тя изпява песента „Аз бях тук“. Тази песен, в която певицата задава въпроса „Ти какво направи за света?", вдъхновява Ерика да направи това, което е по силите на едно 10-годишно дете – а именно, да накара възрастните да се замислят.

Така Ерика решава да отпразнува 10-тия си рожден ден по нетрадиционен начин. Семейството и училището й, вдъхновени от идеята, се заемат с организацията на концерта. Драматичният театър в Пловдив с радост се включва като домакин на събитието. Гости на Ерика на сцената ще са съучениците й от British International School Classic, талантите на Нов музикален център, Street Dance School The Center и други нейни малки и пораснали приятели. Всички събрани средства ще бъдат предоставени на Детското онкохематологично отделение към УМБАЛ „Св. Георги“ гр. Пловдив за закупуването на медицинска апаратура.

Благотворителният концерт „Пътят на Мечтите“ ще се проведе на 13-ти април 2013, събота, от 18 часа в голямата зала на Драматичен театър, Пловдив. Цена на билета: 5 лева.

Свързани статии

Нека дадем крила на една красива детска идея! Нека помогнем на Ерика да подари усмивки и щастливи мигове на болни деца, които имат нужда от нашата любов. „Пътят на Мечтите“ е събитие – символ на доброто и знак към цялото общество, отправен от едно 10-годишно дете. Нежна, чиста, по детски невинна и добра, обичта, излъчвана от Ерика, е заразна. Тя ще докосне сърцата ви и ще ви провокира да преосмислите важните неща в живота – състрадание, милосърдие и хуманност, не само в деня на събитието, но и за в бъдеще. Защото, ако Ерика на 10 години е успяла да осъзнае, че един подарък „от сърце“ е много по-ценен от всяка материална придобивка, то ние сме длъжни да я подкрепим.

Събраните от концерта средства ще бъдат предоставени на Детско онкохематологично отделение към УМБАЛ „Св. Георги“ Пловдив за закупуването на медицинска апаратура (Перфузор и Инфузомат на стойност 5 300 лв.) и медикаменти от първа необходимост (ампули L-asparaginasea, всяка на стойност 120лв).

В случай, че желаете да направите дарение, това може да стане на следните банкови сметки:

Фондация Светът на Ерика ЧОУ Класик
IBAN:BG37 UNCR 7000 1520 9286 55IBAN: BG 63 STSA 93 00000 1821489
BIC:UNCRBGSFBIC: STSABGSF
Основание: Детско онкохематологично отделение, УМБАЛ „Св. Георги“, гр. Пловдив

За повече информация може да се обърнете към Валентина Адамс, председател на Фондация „Светът на Ерика“, адрес: ул. „Г. М. Димитров“ 31, 4000 Пловдив, България тел: 0888 205926, имейл: info@arikasworld.org.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 11 години )
Странно като гледам обаче това дете не е българче.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар