Семейство

5 неща, с които разрушавате връзката си

Кои са най-сигурните начини да предизвикате гнева на партньора си?

15.04.2013г. / 16 40ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Понякога дори не осъзнаваме, че с ежедневни действия можем да рушим връзката с любимия ни човек. Обикновени наглед дребни детайли, могат да нараняват партньора ни и постепенно да разрушават романтиката и доверието помежду ни. Трудно е в една любовна връзка винаги да сте в кондиция и да внимавате какво казвате, защо го казвате и дали с действията си не наранявате другия. Но пък ако наистина държите на този човек, си заслужава да се стараете повече.

Критикувате

Може би го правите несъзнателно и се е превърнало в навик, но правейки забележки непрекъснато ставате изключително досадна и неприятна за него. Критикуването се превръща в особено болезнено, ако тонът и думите са прекалено резки и обидни. Внимавайте колко често критикувате партньора и ако е необходимо да го правите често, поне следете за начина си на говорене.

Искате партньорът ви да мисли и чувства като вас

Няма как да стане, а дори и да стане, би било ужасно скучно. Вие сте двама различни хора. Нормално е да разсъждавате и чувствате по различен начин и всеки да има собствено мнение. Уважавайте и ценете качеството на партньора си, че отстоява собствените си позиции. Не враждувайте с него, само защото не иска да прави същите неща като вас, а намерете начин да обедините различията си без сила.

Натяквате старите грешки

Свързани статии

Почти всяка жена притежава този паразитен навик да натяква и да напомня на мъжа до себе си старите му прегрешения. „Какъв можеше да си сега, а какъв стана“, „Защо не ме послуша?“, „Къде са ти приятелите сега?“, „Какво ти казвах, помниш ли?“ и още, и още... Коя ли жена не ги е изричала поне един път в момент на гняв. И все пак, избрали сте да останете с този мъж, в добро и зло. Оставете миналите грешки и гледайте само сегашния момент, защото той е най-сигурното нещо, което притежавате. Миналото не може да се върне, а бъдещето не се знае дали ще го има. Живейте и обичайте сега!

Не го изслушвате

С право много често мъжете отказват да споделят с половинките си, а жените мислят, че причината се крие в мъжката природа. Не, причината е много по-прозаична – мъжете усещат, че няма как да вземат думата от половинките си и избират да споделят с приятели или с приятелки, но не и у дома. Правете опити да го предразположите да споделя и с вас. Не си мислете, че няма какво да ви каже. Той просто няма желание.

Очаквате романтика като в любовен филм

Е, на коя ли жена не й се иска да й предложат брак с пръстен с висококаратов диамант, колкото топка за голф например? Да, но това се случва само в касовите романтични филми или пък на звездите, които участват в тях. На обикновените хора няма как да се случи, а и не е най-важното. Насладете се на любовта му, такава, каквато е и не мечтайте за захаросани сценарии. Имате прекрасен мъж, не го натоварвайте с излишни нереални очаквания.

Коментирай