Семейство

Как да имаме силна връзка с партньора?

Отношенията – една сложна система

27.04.2013г. / 10 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Отношенията между мъжа и жената винаги ще останат една не съвсем разгадана страна от живота. В основата на добрите отношения изобщо е комуникацията – вербална или не. Грешките, които допускаме осъзнати или не, признати или не, тях просто ги има. Не е страшно, че бъркаме.

Свързани статии

По-лошо е когато комуникацията я няма. Да си добър комуникатор изобщо не е лесно, особено когато липсва желание за това. Няколко съвета, ще поразбудят съзнанието и желанието да говорим повече с половинката.

Успехът

За всеки има различна форма, но не всеки се стреми към него. Приветствайте успехите на половинката си, дори те да се изразяват в това, че Той вече затваря вратата на банята, когато е вътре.

Споделяйте и се изслушвайте

Проблемите в работата, които всички се опитваме да оставим в офиса, могат да ни костват много. Потиснатостта, предизвикана от такива проблеми ни кара да се затворим в себе си. Когато забележите промяна в настроението на партньора просто поговорете. Дайте съвет или поискайте такъв. И да, момчетата определено няма да слушат дълго разказите ви за разходките по време на пазар. Защо не попитате за любимия му футболен отбор?

Извинявайте се

Когато сте виновни. Да признаеш вината си и да поискаш извинение е упражнение за силните характери.

Гушкайте се

Не само по време на секс! Гушкането е акт, от който имаме нужда и през останалото време. То е важно, защото освобождава хормона окситоцин, който е свързан с любовните трепети. Освен това прегръдката намалява стреса и кръвното налягане. Усещаме свързаност с половинката и се чувстваме добре.

Задавайте си въпроси

Те очакват отговори. Често се страхуваме да питаме, защото се притесняваме, че другият няма да отговори. Истината е, че въпросите решават много проблеми.

Изисквания

Дали когато търсихме половинката си нямахме твърде много претенции?... Да, с годините критериите за партньор се променят и някак стават по-високи. Търсим защита, сигурност. Знаем, че лутането и неангажиращите връзки не могат да продължават вечно. Но нека не забравяме, че и ние си имаме нашите малки трески за дялкане. Просто принцът на белия кон е в само в детските приказки, но и той не е идеален.

Не се сравнявай с бившата му

Бъди сигурна, че и той по някакъв начин се сравнява с предишното ти гадже. Само че мъжете са по-хитри от нас, защото не го показват. Бъди себе си! Щом е с теб, значи вече си го впечатлила.

Изненадите

Те не бива да са само в началото на връзката ви и по празници. Показвайте любовта и уважението един към друг през цялата година.

Правете си комплименти

Чували сме че така мъжете вдигат егото си. Не е лошо, при всеки е така. Ако досега той не ви е правил комплименти, може би това ще го накара по-често да ви казва колко сте важна за него.

И винаги си припомняйте, че успехът в една връзка е заложен на една единствена карта – комуникацията!

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
ivanka ( преди 10 години )
Свободно време