Семейство

Детска стая в стил „Барби“

Любим ли ви е розовият цвят?

02.07.2013г. / 09 44ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Не всички родители са склонни да харесват Барби визията, Барби стила и всичко в къщи да е в бледорозово, тъмнорозово, тюл, сатен и джинджифлюшки.

Има два варианта за действие.

Или още докато е малко вашето момиченце да го възпитавате по начин, така че да не харесва стилът Барби, само не трябва да прекалявате, че да го люшнете в другата крайност.

Или след това с постоянство да се борите и да отстоявате присъствието на всеки друг цвят.

Свързани статии

Първият вариант ми се струва доста по-лесен. Много зависи от това как общувате с детето, какви филми гледа, какви приятелки има и те съответно какви стаи имат, какво харесват и за какво мечтаят.

Ако всички около вашето момиченце са влюбени в куклата Барби и в нейния стил е много трудно да противостоите. Ще си осигурите постоянни конфликти и ще сте в постоянна война . я за нови дрехи на куклата, я за розово легло, перденце на леглото и прочее нещица.

До 18 годишна възраст все имате шанс да не се предавате, но склоните ли да подарите за пълнолетието силиконов бюст или силиконови устни, безвъзвратно сте загубили войната.

Повечето родители, които стигат дотам всъщност съзнателно отглеждат една сладка, малка Барби у дома си и съзнателно я подтикват към този вид естетика, може би вярвайки, че именно тя ще им помогне да се реализират по-добре в живота.

Кои сме ние да ги съдим?

И все пак, ако сме едни обикновени родители на едно обикновено момиченце ще ни идва в повече всяка година да променяме боята в детската стая, пердетата и цялата обстановка.

Малките хитринки са да купуваме вместо цялостно оборудване дребни аксесоари в новите модни тенденции: перденца с лика на Барби, розови плюшени възглавнички с Барби, шнолки с Барби и т. н. Неща, които след това лесно можем да съберем в един кашон и да ги подарим на следващата почитателка на Барби.

Момиченцата порастват и рядко цял живот остават в плен на детските си илюзии. Така че спасението е в аксесоарите. Стремете се да не се впускате в големи Барби инвестиции.

Попадна ми един нов музей в Берлин, който е посветен на тази кукла. И вместо да правите супер луксозна Барби стая е много по-добре да отидете на една екскурзия до този музей – детето ще види освен Барби стила и много други неща.

Колкото по-широк е мирогледът, толкова са по-свободни хората и по-големи мечтите.

Коментирай
Свободно време