Семейство

Забавни моменти с децата през лятната ваканция

Засадете цветя или направете малка зеленчукова градина

26.07.2013г. / 13 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Когато децата са във ваканция, това са и едни от най-хубавите моменти за родителите, защото прекарват повече време заедно. Летните дни са дълги и пълни със забавни моменти. Децата искат постоянно внимание и разнообразие. Те сменят желанията и интересите си често, което понякога затруднява родителите.

Свързани статии

Има няколко летни забавления, в които да участваме активно с тях, а и ще научат децата да ценят красивото, да полагат грижи за него, ще събудят креативността им.

  • Пускане на хвърчило

Какво по-забавно от това да пускате хвърчила край морето, в планината или парка. Лесно може да направите сами хвърчилото си или да закупите такова. Пускането на хвърчила учи децата, че дори от първия път да не полетят към своите мечти, не бива да се отказват лесно.

  • Разходка в зоопарка

Незабравими моменти. Всеки възрастен помни разходките в зоопарка, когато е бил дете. Чудесна възможност малките членове на семейството да се запознаят с новите (за тях) представители на фауната.

  • Забавни моменти в делфинариума

Няма дете, което да не се зарадва на срещата с делфини. Ако планирате почивка в чужбина (вече и у нас се предлага това забавление) непременно попитайте в курорта, в който ще почивате дали се предлага така нареченото плуване с делфини. Това също е вид терапия, която влияе добре на малки и големи. Ако нямате възможност да поплувате сред делфини, просто посетете някое от представленията в делфинариума и се забавлявайте.

  • Разходка с кон

Тези атрактивни разходки може да направите край морето или в планината. Ако детето не се страхува и харесва конете, тази среща ще е незабравима за него. Изобщо срещата с животните, вниманието и грижите, които полагаме за тях, възпитава децата в положителна посока.

  • Засадете цветя или направете малка зеленчукова градина

Независимо дали разполагате с просторен двор или с няколко саксии на балкона, децата винаги искат да помагат. Покажете как се садят цветя. Нека детето направи негова саксия с цвете, за което да се грижи. Поемането на отговорности трябва да бъде поетапно. А и това кара малките да се чувстват значими.

  • Креативни идеи

Винаги след морската ваканция се прибираме с торба пълна с най-различни мидички, които сме събирали с децата. Направете интересна декорация в дома с тях. Нека малките дадат свобода на въображението си.

Посетете още:

  • обсерваторията, където да погледате звездите
  • ботаническа градина
  • аквариума във Варна

Забавлявайте се заедно с децата.

Коментирай
Свободно време