Семейство

Как да направим децата успешни

Ученето трябва да бъде забавно

01.08.2013г. / 17 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: architectureartdesigns.com

Снимка: architectureartdesigns.com

Всяка майка иска нейното дете да бъде най-успешното, най-красивото, най-добре възпитаното. Разбира се, знаем, че най-важното е то да е здраво. Въпреки това, през цялото време, в което децата растат и съзряват пред очите ни, не спираме да ги учим.

Свързани статии

От това как да си измият зъбките, до първите букви. Всеки ден, с малки стъпки, ние развиваме тяхната креативност, изобретателност и таланти. Децата имат много таланти. Дори малките истории, които си съчиняват са проява на вид талант. Но се случва тежкото ежедневие да изпива силите ни и да нямаме достатъчно време за малките. А те не разбират и очакват ние да бъдем активни на 100 %.

Да играем с тях, да четем книжки или просто да ги изслушаме за това как е минал денят им. Когато минутите прекарани с децата имат за цел да ги научат на нещо ново, добре е да изберем подход, с който да събудим техния интерес. Да учат забавлявайки се. Как? Всяко дете обича да рисува. Защо не декорирате стената на детската стая с негови рисунки?

Изберете подходящи рамки и заедно закачете на стената най-красивите рисунки. Нека всяка бъде на различна тематика. Така ще може да му покажете как се рисува къщичка, коте, цвете и други. А и по този начин детето ще се чувства гордо, оценено. Децата винаги трябва да усещат родителската подкрепа, защото това ги прави успешни.

Когато дойде време за първите букви и цифри на помощ идват веселите магнитчета. Тях може да разположите върху хладилника или на магнитна дъска в детската стая. Играейки с тях, детето ще се научи по-бързо и лесно да брои, например.

Когато дойде времето за смятане и писане на помощ идва стативът за рисуване. Повечето деца много биха искали да имат такъв и с цветни тебешири да оставят забавни рисунки на него. На този статив за рисуване (който много прилича на училищна черна дъска) малките ще се научат колко прави 1+1.

Заведете детето на куклен театър. След това минете през специализирана книжарница (за художници), купете материали и направете вашите кукли, с които да се забавлявате.

Нека децата бъдат изобретатели като ги запишете например на училище по роботика. Там ще срещнат нови приятели и може би ще поставят началото на своето бъдеще.

Със сигурност ще ви хрумнат още много добри идеи за това как да накарате децата да бъдат още по-любознателни, креативни и успешни.

Снимки: architectureartdesigns.com

Коментирай
5 rate up comment 0 rate down comment
ххх ( преди 10 години )
Не е ли по-важно да ги направим добри хора? Всички са много амбицирани децата им да са номер 1, но тази вечна надпревара не съдържа в себе си нищо градивно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар