Свободно време

Важна идея за лятото!

Лятото – времето да научите детето да плува

25.07.2013г. / 09 20ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Лятото е време за толкова много неща. Никога не стига да свършиш всичко, което искаш, особено ако ходиш на работа и вършиш нещата и на някой друг.

Е, затова хората си вземат отпуск точно лятото, за да свършат и нещо за себе си. В случая и нещо за децата. Ако се чудите какво забавно да измислите за децата си, ако искате и да ги научите на нещо полезно – плуването е точното нещо за лятото.

Свързани статии

Независимо на каква възраст са децата, през лятото те се отпускат и много от тях сами искат да се хвърлят в дълбокото. В началото разбира се със спасителни жилетки, пояси и други подръчни средства, а после и сами. Ако са в малък басейн или на плиткото в морето може да започнете с опитите да се отпускат във водата.

Оставете ги да изберат сами момента. Някои може смело да се мятат във вълните още на две годинки, други и на 6 да се страхуват... а трети може да са се научили да плуват още като бебета.

Дайте им време и им обяснявайте колко е забавно и полезно. Играйте във водата, радвайте се заедно и когато децата започнат да се отпускат им покажете как лесно да се научат. Не е необходимо вие да се заемате с тази задача – обучението. Ако самите вие не сте добри плувци, по-добре научете детето поне да не се страхува от водата и от там нататък има учители, които могат да ги обучат на правилната техника.

Не забравяйте – пак вие сте най-важните – да заразите детето с желание. Защото няма по-голям кошмар и за децата, и за учителите, когато нещо става насила.

Затова направете така, че детето само да пожелае да придобие това полезно умение. А ако иска и след това нека спортува редовно плуване.

За една седмица на море малчуганът може и да не се научи да плува, но след това спокойно може да го запишете на уроци по плуване и ще имате един смел плувец.

Така че не пропускайте лятото. Отделете време и за това.

Коментирай