Семейство

Къде е най-доброто място за летен пикник?

В парка, в гората или край морето?

15.08.2013г. / 12 25ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Пикникът не е просто закуска на тревата. Това е цяло незабравимо преживяване. Особено за децата. Пък и за всички.

Табиетлиите се запасяват с всякакви принадлежности за пикник. Специални кошници за пикник, столчета за пикник, хладилни чанти, преносимо барбекю, одеяла, настолни игри, топки, федербали… списъкът е дълъг.

Други вземат два сандвича в раницата и хукват.

Свързани статии

Едните отиват до мястото с кола и разпъват такъмите, за други е удоволствие първо да походят, после да похапнат. В крайна сметка – всеки с възможностите си.

Ако сте с малко дете и много вкусни неща за хапване ще ви е трудно да стигнете до мястото за пикника пеша, но пък всеки, който е ходил, ще се съгласи, че е супер удоволствие да отидеш на пикник.

Под пикник се разбира купон с приятели. Никой не тръгва сам на пикник. Като няма с кого да отидеш, си седиш вкъщи или си търсиш компания.

А защо не романтичен пикник за двама? Какво по-хубаво уединение всред природата: на плажа, край някое ромолящо поточе или на закътана полянка в гората?

В България все още не се практикува пикник в парка. Обикновено пикниците се правят в гората, на плажа, на полянка… Преди да тръгнете проучете хубави места за пикник, но пък и без много хора наоколо. Нали за това отиваме на пикник всред природата, за да не ни пречи никой да се позабавляваме с приятелите, както си знаем. Да се навикаме на воля, да танцуваме, да правим каквото си искаме, без да ни тропат комшиите от горе, да викат полиция комшиите отдолу и прочие.

Единственото, с което трябва да се съобразите дали на мястото, на което отивате е позволено да се пали огън. Но дори да е позволено трябва да сте много внимателни и да спазвате всички правила, за да не предизвикате пожар. Защото вие дори може да не разберете, че сте предизвикали пожар, но после с дни може да не могат да го изгасят… да не говорим какви поражения ще нанесете на флората и фауната.

Все пак в гората сте на гости на горските обитатели, не забравяйте!

Пикниците са идеално място за празнуване на рождени дни – без значение на колко години става рожденика. Важното е компанията да може да стигне до заветното място и да има желание да се забавлява.

Обикновено за пикник се отделя цял ден или половин ден. Пътят до там си е приключение и забавление. Следва истинското празненство, където няма краен час, защото следва друг детски рожден ден, например.

Така че всеки може да остане колкото си поиска, защото сте на ничия земя. Нито домакините ще са длъжни да стоят до края, за да изпратят гостите и нервно да потропват и да правят намеци, че гостите на съседите отдавна са си тръгнали.

Приготвяйте провизиите, дебелите сенки и прохладните поточета ви очакват.  А тези, които често ходят извън градовете могат да споделят скришното си местенце и да кажат къде е най-доброто място за пикник.
 

Не забравяйте да пазите природата!

Коментирай