Семейство

Заведете детето на риболов

Река или язовир - имате ли риболовен билет?

14.08.2013г. / 15 15ч.
Вергиния Генова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Предложението е може би най-вече към татковците, които искат да намерят общ език със синовете си. То и дъщерите няма да имат нищо против от един уикенд край язовира. Въпреки, че не трябва да ограничаваме модерните майки - много от тях също биха мятали въдица с удоволствие.

Ако вече сте запален рибар, а като гледам наскоро зарибили се рибари, то си е голяма зарибявка. Толкова такъми, блесни, чудеса, малки червейчета, рибки в различни цветове – доста интересно, дори и за неизкушен в тази област.

Свързани статии

Аз за съжаление, не мога да дам никакви полезни идеи относно риболова, защото единственият ми спомен е от една рекичка как ловяха рибки с пръчка, конец и игла. И така става. След което аз им изнесох една лекция защо мъчат животинките, така и така и за супа няма да станат, толкова са малки и доколкова ги вбесих, че изсипаха улова обратно в реката, ама с такава сила, че не знам дали рибите оживяха. Може би супата беше по-добрия вариант все пак.

Както и да е, всички останали казват, че е много отмарящо да седиш на брега на езерото, язовира или в лодка в морето с въдица в ръка, да размишляваш за света и всичко останало и може би да дремеш. А ако имаш компания – в случая нали говорим за децата да проведеш един мъжки разговор със сина си за жените, презервативите и още нещо. Спокойна атмосфера, лек бриз… идилия… всичко предразполага към доверие и откровеност.

Снимка: Gettyimages.com

Преди да застанете да ловите или да влезете навътре в морето или езерото не е лошо обаче да видите прогнозата за времето, както и да се снабдите с всичко необходимо за риболова. То не са една, две джаджи – попитайте някой запознат приятел и се снабдете.

И, разбира се, риболовът може да го комбинирате чудесно с пикник всред природата. Вземете всичко необходимо за хапване, защото уловът не винаги е гарантиран, пък и не се знае дали няма да се окаже, че дъщеря ви е някоя отявлена природозащитничка, а вие не сте знаели и да ви приседне още преди да сте уловили рибата. Поне ще научите по нещо ново за децата си и от децата си. Пък и вие ще ги научите на полезни неща – как да палят огън, да разпъват палатка и т.н. пък, ако се окаже че се запалят по риболова – лошо няма.

И нищо да не хванете, около язовирите винаги продават прясна риба, така че все ще има нещо за хапване.

Коментирай