Семейство

Любов или семейна война в кухнята?

Кой готви и кой разбърква?

27.08.2013г. / 14 30ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Обяснете ми как все така се случва, че все някой ти се пречка в кухнята или ти оспорва лидерството?

Ако не е свекървата, ще е снахата, ако не е снахата, ще е детето или пък любимият.
И все нещата не ги намирате там, където сте ги оставили. Това определено е полезно – всяко нещо да си има място, въпреки че много хора биха казали, че е скучновато.

Ако нямаш време и постоянно бързаш и не намираш онова, което ти трябва ти идва да накълцаш някого, та било то и с рендето. Вземаш и почваш да триеш сол на главата на първия ти попаднал.

Свързани статии

Как да избегнем тази неразбория? Ето, давам картбланш на експертите за съвети.

Аз само ще изкажа някои предположения и ще дам няколко скромни предложения.

За децата е лесно – както си ги възпиташ.

Първо, ако смятате кухнята за изцяло ваша територия и поддържате казармен ред вътре – не се чудете защо няма желаещи да ви помагат или да присъстват в строя. Може би трябва да не сте толкова големи узурпатори. Принципно и не разбирам онези жени, който се хващат за тенджерата и тигана, като за спасително въже в живота. Все пак има и други стаи… Веднъж, ако няма сготвено, предполагам, че никой няма да пострада. Но пък и всеки сам си знае най-добре… може и от тук да идва черната статистика за домашното насилие върху жени. Промяната трябва да дойде от кухнята.

Относно любимия – насърчавайте го да се включва в кулинарната игра. А ако има идеи, какво по-хубаво да сте само вдъхновител на гозбите. Нали любовта минава през корема.

Най-прекрасният вариант е, ако може заедно да сътворявате кулинарните шедьоври.
Това, разбира се, е доста идеализирана идея (за онези, които си падат по тавтологиите), който е почти на 90% неприложима в ежедневието. Хайде заради натъртващо, нагарчащото повторение да сложим за разкош и още една девятка в процентите. Но определено еквилибристиката домашно сготвена храна всеки ден е доста трудно постижима.

Затова нека мъжът поне знае къде са основните прибори и тирбушона. Все пак отварянето на шампанското, виното си е мъжка работа – не им отнемайте това удоволствие.

Коментирай
Свободно време