Семейство

5 причини, които водят до развод или раздяла

Изневяра и еректилна дисфункция

20.09.2013г. / 15 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Да намериш половинката в живота си в наши дни нерядко се оказва трудна задача. А и цял живот няма да ви стигне да опознаете напълно човека до себе си. Някои връзки започват обещаващо, продължават със сключване на брак и съжителство и нерядко завършват с развод или раздяла. Винаги има нещо, което в началото е било незначително, но на по-късен етап се оказва причина за прекратяване на връзката.

Кои са най-честите причини, които ни разделят с половинката?

Финанси

Това е най-честата причина за семейните раздели и разводи (особено след настъпването на финансовата криза). Проблемът с финансите всъщност започва в началото на връзката. Случва се единият партньор или двамата, да не са искрени един към друг по отношение на парите.

Семейството разполага с определен бюджет. Едно сътресение като загуба на работа на единия от двамата или фалирал бизнес може да доведе до сериозни поражения в отношенията. Нерядко двойки, които сключват брак, подписват предбрачно споразумение в случай на раздяла. В тези моменти те едва ли си задават въпроса „Парите над любовта ли са?“ .

Изневяра

Изневярата може би трябва да бъде поставена на едно стъпало с финансовите проблеми. В много двойки измамата е налице още в началото. Въпрос на време е единият да разбере за неискреността на половинката си.

Липса на комуникация

От колко време сте с половинката си? Разговаряте ли и как? Ако не можете да комуникирате, да се изслушвате един друг, а разговорите приличат на скандал, не се заблуждавайте. Когато в началото на една връзка липсва контакт между вас, това ще е тенденция и занапред. От друга страна, ако е имало диалог между вас и той се изгуби, това може да накара единия от двамата да потърси утеха, съвет или приятелски разговор на друго място.

Свързани статии

Еректилната дисфункция

Тя е състояние, което може да накара мъжете да спрат да изпълняват съпружеския си дълг. За жената сексуалната активност и задоволяване на нуждите е от особено значение. Еректилната дисфункция е проблем и за двамата партньори. Често единият предпочита да избяга, вместо да бъде част от решението на проблема. Колкото и да ви се струва странно, това е една от причините, поради които хората се разделят или развеждат.

Промяна в живота

Когато сте на крилете на любовта, често оглупели до безумие, вие приемате да носите още много отговорности. Малко по-късно разбирате, че тази генерална промяна в живота ви е заварила неподготвени. Усещате страх, несигурност, заемане на лично пространство и разбирате, че на този етап тази крачка е твърде голяма за вас. Откривате, че искате нещо различно в професионален план, че търсите друг тип партньор за връзка, изобщо нагласите за живота се променят. Тогава предпочитате да се разделите.

Коментирай