Семейство

Въпросите, които не бива да задавате на един баща!

„Кой я облече така?“ е въпрос, който влудява татковците

01.11.2013г. / 17 04ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Макар и традиционно майките да са тези, които се занимават основно с отглеждането и възпитанието на децата, често се случва и на татковците да вземат активно участие в тези процеси. Особено забавно е млад татко, излязъл на разходка с бебенцето си или пък с малкото си дете. Той привлича вниманието като магнит, а коментарите и въпросите относно методите му на отглеждане на детето го засипват като лавина.

И все пак, имайте уважение към господата и не ги притискайте с неудобни въпроси, чийто отговор е труден или леко срамен за тях. Като ето например някои забранени въпроси:

1. „Кой облече детето така?"

Този въпрос може да влуди всеки мъж и не се учудвайте, ако ви изгледа на кръв. Това е така, защото мъжете често обличат блузата с къс ръкав върху тази с дълъг или подбират най-омалелия или овехтял панталон именно за разходката навън. Което се струва странно на дамите, но пък за мъжете сигурно има някаква логика. Както и да е, спестете си този въпрос, ако видите, че детето е облечено по-нестандартно. Със сигурност таткото е импровизирал...

2. „Май плаче за майка си, а?"

Наистина една от честите причини децата да плачат в отсъствието на майката, е именно защото тя им липсва. И все пак, не сипвайте сол в раната, задавайки този въпрос на нещастния татко. Той е достатъчно зает да успокоява врещящото дете и да го залисва, за да забрави за мама. А вашето подсещане само би влошило ситуацията.

3. „Днес май ти си детегледачката?"

Свързани статии

Упс, много неприятен въпрос. На него ще получите освен обидено-гневен поглед, но и репликата: Аз съм баща, не детегледачка.

4. „Сменял ли си някога памперс?"

Много вероятно е да ставате свидетел на първия подобен опит на таткото. Но с въпроса може да го направите още по-неуверен в намерението си да смени пелената на бебето. Затова по-добре премълчете въпроса и бъдете готови да реагирате с първа помощ...

5. „Не прилича много на теб, сигурен ли си, че си бащата?"

Ясно е, че майката е винаги известна, докато за бащата винаги може да има процент съмнение. Но дори и детето да не прилича много на родственика си, доста глупав и неуместен въпрос би бил от сорта „Сигурен ли си, че е твое?". Ако намерението ви е било да се пошегувате, добре е да знаете, че не е много смешно. Даже хич.

Коментирай
7 rate up comment 1 rate down comment
Пешо ( преди 10 години )
Баща на две деца съм и мога със сигурност да заявя, че това са пълни глупости. Ако някой се връзва на такива простотии е пълен комплексар, без значение дали е бащата или майката на детето. Колкото до авторката - изглежда е изтъкана от комплекси и си търси поле за изява, уви напълно неуспешно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
li239 ( преди 10 години )