Семейство

7 предложения за детски коледен подарък

Любимите играчки на децата за всички времена

11.12.2013г. / 14 50ч.
Илияна Николова
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

Всички сме забелязали колко учудващо бързо се развиват децата. Малчуганите вече играят с компютри, смарт устройства, понякога дори ни „слагат в малкия си джоб“ с уменията си по отношение на технологиите. Но има вечни подаръци, които са класика в жанра и радват палавниците и до днес, и са идеален вариант за Коледа.

Огромните плюшени играчки са любими на децата, особено животните и анимационните герои. Във всеки дом има по една такава играчка, която е обиколила повече свят, отколкото ние самите сме видели. А и майките ги обичат, все пак се перат в пералнята!

Книжките с приказки са един от най-подходящите подаръци за малките сладури поради много причини. Добре илюстрираната книга развива детското въображение, усъвършенства логическото мислене, паметта, полезна е за изграждане на асоциативни връзки. Книжките за оцветяване играят важна роля за подобряване на фината моторика и редица други умения и знания, важни за развитието на детето.

Има и много музикални книжки, които освен да се четат, разнообразяват процеса и доставят удоволствие на децата да слушат приятна музика.

Палатката за игра е особено интересна на малчуганите. Вътре те могат да играят с други свои любими играчки, да фантазират, че са на къмпинг в гората, да я използват при игра на криеница. Изобщо, палатката е супер подходяща за усамотяване, което пък е любимо занимание на малките немирници.

Свързани статии

Чантички, ранички, куфарчета на колелца – има нещо особено привлекателно за децата в опаковането и разопаковането, пренасянето на „ценния товар“ от стая в стая. Особено за малките дами е много важно да носят подръка „дамската си чанта“ – не се разделят с нея даже на пързалката!

Играчките във форма на хранителни продукти или кухненски прибори са абсолютни фаворити. Сигурни сме, че във всеки дом има много от тези играчки, особено за момиченца. Тези миниатюрни модели на кухните за възрастни са в състояние да приковат вниманието на малките „домакини“ в продължение на часове.

Същото се отнася и за детските мебели и любимата на всички малчугани детска кухня, в която да приготвят най-вкусните супи за мама и тати!

Костюмите за Хелоуин са особено актуални през последните няколко години. Децата с нетърпение очакват да се преобразят в някой любим супергерой или приказна принцеса. Разбира се, маскирането винаги е било забавно и за малки, и за големи, и е подходящо за всеки празник.

Големите шарени буквички и цифрички са подходящи за мъниците в детската градина. Хем са забавни, хем подготвят децата за следващия етап – училището.

Коментирай