Семейство

Най-честите лъжи в брака

Благородни или не, те могат да съсипят отношенията

27.01.2014г. / 17 20ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Невинаги жените казват истината на половинките си. Правим го, за да не нараняваме чувствата им или защото не искаме излишни разправии. И го правим не само ние, жените! Правят го всички! Понякога не е нужно да споделяме всичко. Невинните лъжи често са верен приятел в трудни моменти.

Но трябва ли бракът да се гради на такава основа? Разбира се, че не, ако се отнася до лъжи и криене на съществени неща, като изневяра, например. Но колкото и защитници на истината да се появят, едно е сигурно – няма човек, който да не е изрекъл поне една благородна лъжа през живота си!

Ето някои от най-често срещаните лъжи, които жените изричат пред съпрузите си в името на това да запазят брака си.

„Никога не говоря с приятелките си за интимните ни отношения!“

Крием го от мъжете си, защото не искаме да ги тревожим, пък и след като са ни ядосали по някакъв повод, трябва да споделим с някого, нали? И това са най-добрите ни приятелки. Мъжете много добре знаят, че жените споделят доста с приятелките си.

А това ги дразни, тъй като мнозина от тях възприемат брака като свещено пространство и особено интимните моменти, които трябва да бъдат пазени в тайна. Рядко ще срещнете мъж, който споделя на приятелите си за проблеми вкъщи. Те просто не мислят и не действат като жените.

„Пих само една чаша вино на вечеря!“

Някои съпрузи не са съгласни половинките им да прекаляват с алкохола, защото това може да доведе до флирт с друг мъж и трябва да са постоянно нащрек. Така се появява невинна лъжа от страна на жените, с която целят да успокоят мъжете си, че нищо лошо няма да се случи. Но с подобни забрани, последвани от скриване на истината, проблемите в брака могат да се задълбочат и в крайна сметка да развалят отношенията.

„Тези обувки са евтини! Бяха на разпродажба!“

Много мъже обвиняват жените си, че харчат прекалено много за ненужни предмети. Това е така, защото повечето мъже не се нуждаят от два чифта обувки – чувстват се добре и с един чифт, макар и вмирисан.

Истината е, че жените харчат доста пари за домакинството. Винаги се намира нещо, което да се купи за дома, а най-често големите разходи са за храна. И когато решим да си купим нещо за себе си – то идва като капак на всички харчове! В тези моменти жените изричат по някоя благородна лъжа за това колко струват новите им обувки.

Най-добре кажете истината. Криенето на такива дреболии може да предизвика скандал за по-сериозни неща. Не си струва малките неща да обърнат така нелепо колата!

Свързани статии

„Страхотен си в леглото!“

Много жени не искат да карат съпрузите си да се чувстват виновни, че не са успели да ги задоволят достатъчно добре. Затова казват онова, което мъжете искат да чуят. Това само може да задълбочи проблема, смятат специалисти по семейно консултиране.

Насочете погледа си към вас. Разберете защо не сте задоволена при интимен контакт със съпруга ви и след това поговорете с него. Това винаги помага, просто го насочвайте по време на секс, ако разбира се и той иска да изгладите проблемите.

„Това изобщо не ме притеснява!“

Ако повтаряте тази лъжа рискувате да насъберете толкова много гняв, че в един момент да избухнете като бомба със закъснител. Отново най-доброто решение е да говорите с партньора си за проблемите, вместо да ги прикривате с лъжи. В повечето случаи проблемите не се решават от само себе си! Вие трябва да се справите с тях!

Коментирай
2 rate up comment 3 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 10 години )
Бракът, сам по себе си, е една гоУЕма лъжа, при това го знаем от самото начало...надежди говежди
отговор Сигнализирай за неуместен коментар