Вашата силна половинка обича ли пазаруването? Харесва ли му да обикаля търговските центрове и моловете часове наред? Ако отговорът е не, значи мъжът ви е като повечето средностатистически мъже.

Всъщност, много мъже не мразят пазаруването само по себе си. По-скоро не обичат ходенето по магазините с нежните си половинки. Безцелното обикаляне, безкрайните часове, прекарани в чакане, докато жените пробват десетки модели панталони и блузи, за да решат кои ги правят най-слаби и добре изглеждащи, ги влудява!

Мъжете обичат да знаят каква е целта на пазаруването. Ходенето „само за разглеждане“ е безумие за тях. „Защо да разглеждам, ако няма да купувам?“. И най-вече купуването на каквото и да било за тях трябва да е от необходимост. Или поне за повечето от тях.

Ние жените имаме огромното желание да прекараме съботния ден с половинките си в пазаруване – независимо дали става дума за дрехи, неща за дома, дори храна. За нас това е начин хем да се отървем от стреса, хем да се разнообразим, хем да се поглезим.

Прекараното време с любимия и мнението му е ценно в избора на нова вещ или дреха. Само че мъжете са устроени да разбират света по различен начин. И точно в това е чарът в отношенията между мъжете и жените – различните гледни точки не бива да бъдат схващани като повод за разпри, а като начин да видите различните страни на една и съща монета!

Още по темата

Мъжете предпочитат да отделят средно около 45 минути за пазаруване. Обикалянето ги подлудява. Често харесвайки нещо те го купуват, рядко се колебаят и търсят по други магазини. За сравнение жените се изнервят след втория час. Те са склонни да обикалят из повечето магазини в мола или по цялата търговска улица, за да са сигурни, че са избрали най-доброто.

За да избегнете разправиите по този въпрос, нервниченето и сумтенето, мили дами, можете да използвате така нареченото стратегическо пазаруване. Имайте предвид, че повечето търговски центрове са структурирани стратегически според потребителите. Обикновено повечето хора тръгват надясно, влизайки от входа. Затова някои мъжки магазини вероятно ще намерите там. Също повечето мъжки магазини са разположени на наземния етаж.

Така докато мъжете ви се насочват към целта си, вие, дами, можете да използвате времето да обходите вашите „територии“.