Семейство

Защо мъжете мразят шопинга?

Обикалянето ги изнервя

05.02.2014г. / 11 30ч.
Илияна Николова
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

Вашата силна половинка обича ли пазаруването? Харесва ли му да обикаля търговските центрове и моловете часове наред? Ако отговорът е не, значи мъжът ви е като повечето средностатистически мъже.

Всъщност, много мъже не мразят пазаруването само по себе си. По-скоро не обичат ходенето по магазините с нежните си половинки. Безцелното обикаляне, безкрайните часове, прекарани в чакане, докато жените пробват десетки модели панталони и блузи, за да решат кои ги правят най-слаби и добре изглеждащи, ги влудява!

Мъжете обичат да знаят каква е целта на пазаруването. Ходенето „само за разглеждане“ е безумие за тях. „Защо да разглеждам, ако няма да купувам?“. И най-вече купуването на каквото и да било за тях трябва да е от необходимост. Или поне за повечето от тях.

Ние жените имаме огромното желание да прекараме съботния ден с половинките си в пазаруване – независимо дали става дума за дрехи, неща за дома, дори храна. За нас това е начин хем да се отървем от стреса, хем да се разнообразим, хем да се поглезим.

Прекараното време с любимия и мнението му е ценно в избора на нова вещ или дреха. Само че мъжете са устроени да разбират света по различен начин. И точно в това е чарът в отношенията между мъжете и жените – различните гледни точки не бива да бъдат схващани като повод за разпри, а като начин да видите различните страни на една и съща монета!

Свързани статии

Мъжете предпочитат да отделят средно около 45 минути за пазаруване. Обикалянето ги подлудява. Често харесвайки нещо те го купуват, рядко се колебаят и търсят по други магазини. За сравнение жените се изнервят след втория час. Те са склонни да обикалят из повечето магазини в мола или по цялата търговска улица, за да са сигурни, че са избрали най-доброто.

За да избегнете разправиите по този въпрос, нервниченето и сумтенето, мили дами, можете да използвате така нареченото стратегическо пазаруване. Имайте предвид, че повечето търговски центрове са структурирани стратегически според потребителите. Обикновено повечето хора тръгват надясно, влизайки от входа. Затова някои мъжки магазини вероятно ще намерите там. Също повечето мъжки магазини са разположени на наземния етаж.

Така докато мъжете ви се насочват към целта си, вие, дами, можете да използвате времето да обходите вашите „територии“.

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
До съпруга ( преди 10 години )
Много по-лесно ще Ви е ако предварително огледате нещата ( поне да си избистрите за Вас кое Ви харесва) след което да се огледате за подобни неща( вече има много каталози в нета) След това съпругът Ви ще е много благодарен ако му кажете, че вече сте си харесали нещо(дори това да е лъжа - по-лесно го приемаме, че няма да се обикаля безцелно). Накрая като последно мога да Ви посъветвам да се съобразите с това къде живеете и с това ако съпругът Ви каже, че това нещо през вратата или през прозореца не може да влезе да му повярвате(иначе рискувате да спите на дивана пред входната врата вместо в хола)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 2 rate down comment
Съпруга ( преди 10 години )
Абе като пазарува нещо за себе си ми е все едно, ама да ми се държи по същия начин като тръгнем да търсим мебели, няма да стане! Просто няма шанс да му позволя да купи първото нещо, което види и аз после тоя диван или гардероб да го ползвам 20 години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 2 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
Точно така е! след 1 час обикаляне на магазини и "нищонекупуване" на мен лично ми писва. Отивам в магазина с цел да си купя нещо, влизам, оглеждам, харесвам си нещо ако ми става го вземам и се прибирам ако не в следващия подобен магазин повтаряме процедурата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 2 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
едно пазаруване по пиротска, на два чифта пижами и два вида панталони от четири магизина след като съм проверилр в над 7 магазиан ми отне 2 часа. на едан жена за едан единствена покупак и отнема три часа....как става тази работа не знам?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 4 rate down comment
Жоро ( преди 10 години )
малейййййй- 45 минути - а пазарувам за около 5 минути - влизам, харесвам една дреха (или нищо не харесвам) питам имат ли моя размер, проверявам дали ми става -ако ми става я купувам. Ако не - отивам в втория магази и там си купувам дреха. никойга досега не се е случвало да ида в трети магазин. Трябав да отида за хляб - отива -изблъсквам няколок човека взима хляба, турвам го пред продавачаката, плащам излизам - цялаат работа отнема три минути. това ако е сестра ми, ще почен да се оглежда за шоколади, пък за мляко пък за салами.......и накрая ще дойде още сто неща от половината от които няма нужда защото никой няма да може да ги изяде и ще се хвърлят....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар