Семейство

Моменти, в които е добре да потиснете ревността

Все има нужда от глътка въздух

17.02.2014г. / 17 33ч.
Илияна Николова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Ревността е неизбежна. Различни са само степента и видът й. Вместо да позволите тя да превземе чувствата ви и да развали отношенията с партньора ви, погледнете на нещата като страничен наблюдател. Твърде вероятно е онези „лоши неща“, които Той прави, да са само в главата ви!

Ето в кои случаи е добре да потиснете ревността си и да свикнете с факта, че всеки има личен живот и понякога е добре да го оставим да подиша свободно.

Просто погледи

Когато той гледа случайно минаващи жени, обикновено вие се вбесявате. Мъжете са по-склонни от жените да обявят напълно непозната жена за секси и привлекателна. Така че, само защото заглежда минаващите мацки, не означава, че половинката ви ви изневерява или е склонен да го направи. Гледането просто е в природата им!

Мой и само мой

Ако превземате прекалено много от времето и пространството на половинката си – внимавайте да не видите гърба му да се отдалечава! Мъжете, пък и жените, имат нужда от здравословно уединение (сами, с приятели или с роднини), в което да разпуснат. Не можете да контролирате всички по всяко време! Рискувате да го отблъснете.

По мъжки

Когато иска да излезе с момчетата на по бира – оставете го да го направи! Не бъдете постоянно мнителни и задаващи купища въпроси – кой ще присъства, къде ще ходите, кога ще се прибереш, може ли да дойда с теб? Ограничаването на свободата е пагубно за една връзка и това важи както за мъжете, така и за жените.

Свързани статии

Снимки на бивши

Когато се натъкнете на снимка с бившата му, скрита в гардероба или оставена някъде на бюрото – не бързайте да се вбесявате и да вдигате скандал. Всеки има минало и не може да го изтрие, освен ако не е било толкова болезнено, че мозъкът да го е вкопал някъде дълбоко в подсъзнанието! Пък и защо да се правим, че не сме имали минало? В него може и да е имало добри и лоши моменти.

Съобщения в социалните мрежи

Когато установите, че партньорът ви си пише с някоя приятелка във Фейсбук и започвате да се питате „Защо?“, „Какво става?“, „Между нас свършено ли е?“. Но замислете се! Винаги ли пишете на някой мъж с една едничка цел – свалка? Не, разбира се ! Това, че имате връзка, не означава да престанете да общувате с хора от противоположния пол.

Готина приятелка

Когато ви разказва за готината приятелка на колегата му се чувствате недооценена и застрашена. Но мъжът ви може просто да се радва за приятеля си. Не избързвайте със заключенията!

Коментирай