Семейство

Социалните маски, които носим

Маските са предназначени да скрият онова, което се крие в душата

19.02.2014г. / 11 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Свързани статии

„Пасивно-агресивният“

Това са хора, които не умеят или не смеят да изразяват чувствата или недоволствата си в очите. Те ще ви оставят бележки с указания какво и как да направите, но никога няма да го изрекат в прав текст. Обикновено са страхливци, плашат се лесно, дават уклончиви отговори, не взимат страна или позиция и избягват конфронтация.

Комедиантът

Душата на компанията, онзи, който непрестанно ви кара да се смеете, комедиантът се опитва да пренасочи всячески вниманието от собствените си притеснения чрез разведряващо и отпускащо настроение. Често такива хора се чувстват нервни или изпитват неудобство. Тези хора са относително безвредни, не са способни умишлено да кроят капани на някого. Но някои от тях използват хумора, за да наранят някого уж невинно, затова не ги подценявайте!

Гуруто

Те ще ви натрапват знанията си и ще се опитват да ви напътстват, демонстрирайки поредица от откъслечни факти и притчи. Хората „гуру“ ще ви засипят с любопитни факти, мъчейки се да грабнат вниманието и уважението ви. По този начин се чувстват крачка пред другите. Самодоволството, което им дава усещането за „всезнание“ ги кара да се чувстват длъжни да поучават останалите.

Коментирай