Семейство

Най-мръсните неща, които сеят зарази

Неподозирано мръсни обекти, които са огнища на разпространение на редица зарази

10.06.2014г. / 15 01ч.
Илияна Николова
Снимки: Thinkstock

Снимки: Thinkstock

3. Перална машина

Противно на схващането, че пералната машина е чиста, защото постоянно през нея минават цикъл след цикъл перилен препарат, това не е така. Ако мислите, че изпирането на мръсните дрехи, чорапи и бельо премахва всички бактерии както от тях, така и от машината, лъжете се.

Топлината и влагата в пералнята са предпоставка за растеж и размножаване на хиляди бактерии, затова е препоръчително измиване на ръцете след докосването и употребата й.

2. Патенца

Патенцата и пиленцата се нареждат на челно място сред най-сладките мъничета. Толкова са меки, пухкави и сладки! Но според центровете за контрол и превенция на заболяванията, тези сладки същества са изключително опасни за здравето.

Сладкият им вид не би ви навел на мисълта да измиете ръцете си веднага щом ги докоснете. Те ровят в почвата с крачета, като пренасят по този начин опасната бактерия салмонела, която води до тежки хранителни отравяния.

И не забравяйте – колкото и детето ви да иска да си гледате вкъщи сладко патенце, то никак не е подходящо за домашен любимец!

1. Пари

Парите винаги оглавяват класациите по растеж на бактерии на квадратен милиметър! Всички знаем това, но за съжаление, рядко имаме възможността да измием ръцете си веднага след като ги пипаме.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Кфой туй?! ( преди 9 години )
РастеШ на бактерии!?От редакцията: Казва се печатна грешка. Благодарим, поправена е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
wind ( преди 9 години )
За по-*** статия не се сещам...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )