Семейство

6 причини да прегръщате любимия всеки ден

Прегръдките изграждат силна връзка между вас

11.07.2014г. / 17 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Прегръдките също като целувките са специални. Те помагат в трудни моменти, с тях показваме своята привързаност, любов, емоции. Когато се прегръщаме с любимия човек, те стават още по-специални, защото:

Подобряват общото здраве

Научно доказано е, че когато човек прегръща близки и приятели, в тялото му се освобождава хормонът на щастието наречен окситоцин.

Той помага за намаляване на стреса, тревожността, намалява риска от сърдечни заболявания, понижава кръвното налягане, подобрява паметта. Една добра причина да прегръщате любимия човек всеки ден по няколко пъти.

Засилвате имунитета си

За да бъде имунната ви система силна, освен от спорт и здравословно хранене, вие се нуждаете от прегръдките на партньора, както и той от вашите. Когато се прегръщате, третата чакра, която се намира в слънчевия сплит, се активира.

В резултат на това се стимулира тимусната жлеза, която регулира производството на бели кръвни клетки, като по този начин укрепва имунната ви система.

Изграждат силна връзка между вас

Прегръдката е един от начините, които помагат да се изгради силна връзка между партньорите. Тя помага за по-доброто разбиране, комуникация, изграждането на доверие и създава усещането за сигурност.

Край на отрицателните емоции

След тежък работен ден е нормално един от двама ви да се чувства уморен, напрегнат, понякога изолиран.

Физическият контакт с партньора спомага да се повиши нивото не само на окситоцина, който е хормон и на любовта, но и на серотонина, друг хормон, отговарящ за приятните емоции и усещания. Прегръдката с любимия е най-добрият лек срещу стреса.

Свързани статии

Помага при болки

Прегръдката има невероятна сила. Тя може да направи болката по-малко осезаема или напълно да я елиминира, защото увеличава циркулацията в меките тъкани. Спомага за релаксацията на напрегнатите мускули.

С една прегръдка вие и партньорът ви ще се чувствате по-спокойни не само психически, но и физически.

Подобряват вашето самочувствие

Прегръдките имат голямо влияние също и върху вашата личност. Хората, които често се прегръщат с половинките си са по-търпеливи, съпричастни имат самочувствие, уверени са и по-успешни в работата си.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 9 години )
Абе, яката работа. Тааа, прегръщайте се:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар