Семейство

10 правила за щастливо семейство

Винаги казвайте истината

11.12.2014г. / 13 39ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Щастливото и здраво семейство е приоритет на всеки от нас, но в различен етап от живота ни. Създаването на тази трайна връзка между партньори и деца е жертва на лично време, често преминаване през изпитания.

Съпътствано е с много радостни и тъжни моменти. И по пътя към постигането на хармонията търсим правила, които да следваме, за да допускаме най-малко грешки.

Тук са няколко основни правила, които всяка двойка е добре да се стреми да следва, ако иска да открие щастието. Запишете си ги и ги сложете на място, на което ще бъдат видими за вас всеки ден.

Поставяйте на първо място семейството

Преди кариерата, преди собствения егоизъм, винаги поставяйте любимите хора на първо място.

Говорете с любов

Няма да ви бъде лесно винаги да сте балансирани и да владеете емоциите си, но и в тези моменти опитайте да говорите с любов.

Винаги казвайте истината

По-добре болезнената истина, отколкото зле прикрита. Това особено важи за комуникацията с партньора. Бъдете искрени един към друг, говорете, споделяйте вашите страхове, мечти, желания, несъгласия.

Правете правилни избори

Да имаш правилна преценка невинаги е лесно. Тя винаги е следствие от добре обмислени действия, неприбързани думи, рискове и това как ще се справите с тях.

Пазете сърцето си

Ще има много моменти, в които ще ви бъде трудно. Ще плачете, ще искате да се предадете, да върнете събития назад, защото сърцето ви е наранено. Пазете го!

Научете се да прощавате

Това е нещо, което най-често научаваме, когато се появяват децата. Бъдете толерантни към тях и към партньора си. Човек, който не умее да прощава чуждите грешки, носи тежко тегло със себе си.

Винаги правете най-доброто

Не само в кариерата, но и за семейството си. Няма как да бъдете перфектни, но може да се опитате да правите нещата по най-добрия начин, разбира се с общи усилия. Семейството е едно цяло.

Бъдете благодарни

Към партньора, към децата, към това, което ви се е случило през днешния ден, дори и да е кавга и разочарования. Защото тези моменти ни учат как да бъдем сплотени, да надвием емоциите си и да обичаме истински.

Свързани статии

Обичайте безусловно

Здравото и щастливо семейство се създава там, където има безусловна любов. Вашата такава ли е?

Грижете се добре за себе си

Това означава да имате по-често малко време за себе си и личните си нужди, нещо като лично пространство. И знайте, че не бива да се извинявате за това, че полагате грижи за себе си. Само когато се чувствате истински щастливи, ще може да дадете любовта, която заслужават близките ви.

Коментирай
5 rate up comment 0 rate down comment
Trojka Ahilowa ( преди 9 години )
До Влади: ти си си виновен, пич, кат не може да седи с вдигнати ***, що я взе, аз ли ти я избрах - като е със свалени ***, да я беше "прал" ти, явно не можеш и ти трябва помощник, дремеш на дивана вместо дя ***, пък после друг ти виновен
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 2 rate down comment
Влади ( преди 9 години )
Пълни глупости. Нека "перат" жена ти щото не може да седи с дигнати *** пък ти я обичай и прощавай. Айде нема нужда. Децата стават жертва на този който е прекрачил не на този дето му е разбито сърцето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар