Семейство

Не се притеснявайте да споделите това с гинеколога си!

Защото може да е от решаващо значение!

14.04.2015г. / 12 33ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Чувствате ли неудобство, когато ходите при гинеколога си? Не се притеснявайте! Така се чувстват още куп жени. Има някои неща, които ни е неудобно да споделим, а и доста неща ни притесняват. В главата ни кръжат хиляди въпроси, които не смеем да изречем, а не трябва.

Трябва да се опитате да се пречупите и да разберете, че има неща, от които никога по никакъв повод не трябва да се притеснявате пред гинеколога си! Кои?

Вашият интимен живот

Точната бройка на мъжете, с които сте спали няма да учуди гинеколога ви, нито ще го смути. Така че давайте смело! Ако е необходимо да отговорите на този въпрос, не се колебайте.

И не се притеснявайте, че гинекологът ви ще ви съди!

Окосмяването там долу

Много жени се притесняват да се появят пред гинеколога си с космата „прическа“. Други пък държат задължително да са си направили кола маска, а не да са обръснали окосмяването със самобръсначка, за да бъде кожата по-гладка.

Всъщност, на лекаря ви не му пука как точно ще изглежда вагината ви откъм окосмяване. Те знаят, че си има причина там да растат косми и не биха се възмутили, ако отидете в окосмен вид.

Да си признаете, че усещате миризма, парене или сърбеж

Това са сериозни симптоми, на които трябва да се обърне специално внимание. Не изпитвайте притеснение да ги споделите с гинеколога си, защото има вероятност да подсказват за здравословен проблем или инфекция.

Как изглежда вагината ви

Подобно на пръстовите отпечатъци, вагините на жените изглеждат по различен начин. Лабиите имат различни размери и форми, дори цветове. Няма точно определен стандарт, по който трябва да изглежда вагината ви, така че не се притеснявайте, ако имате известни съмнения в „красотата“ й.

Свързани статии

Сексуални трудности

Ако имате известни сексуални затруднения, трябва да ги споделите с лекаря си, защото той е в състояние да ви помогне или насочи. Много жени си мислят, че когато са млади, не би трябвало да изпитват никакви сексуални затруднения, а това не е вярно.

На всеки може да се случи и няма нищо лошо в обсъждането им. 30% от младите жени страдат от болезнен полов акт, приблизително толкова са и страдащите от вагинална сухота. Ниското либидо също е проблем, пряко свързан със специалността на гинеколога ви, така че споделяйте!

Тестове за полово предавани инфекции

Не се притеснявайте да поискате да ви бъде направен тест за полово предавани болести и инфекции. Никой няма да ви укори, дори напротив! Важна е превенцията и всеки сексуално активен човек трябва да прави подобни тестове всяка година.

Коментирай
1 rate up comment 4 rate down comment
... ( преди 9 години )
niamam tezi temi za raziskvane , otdavna vsi4ko sum si kazala i sa mi kazali 4e sum zdrava
отговор Сигнализирай за неуместен коментар