Семейство

Как лесно да организирате ученическата раница?

Направете карта на раницата или поставете етикети

07.09.2015г. / 15 27ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Организирането на ученическата раница започва още от момента на нейното закупуване. По-малките ученици се нуждаят от удобна, лесна за пренасяне раница, която да бъде и достатъчно голяма, с достатъчно разпределения, за да събере всичко необходимо. Споделяме няколко трика, които ще ви помогнат в подреждането на ученическата чанта/раница.

Сортиране

Помогнете на детето да сортирате ученическите пособия в ясно определени категории. Така например, сложете химикалки, моливи и маркери заедно в красив и удобен несесер. Раницата трябва да разполага с отделения, в които да бъдат поставени папки и учебници, спортен екип и ако се налага таблет или малък преносим компютър.

Във вътрешните джобове поставете бележника. В тях може да се слагат и бележките към и от учителя.

Направете карта на раницата

За малките деца, които сега тръгват на училище е трудно да свикнат с цялата тази организация на пособия. Затова им направете карта на раницата или поставете етикети. На всеки джоб или отделение залепете етикети, на които запишете всяко отделение или джобче за коя принадлежност е. Така ще бъде по-лесно на детето да се научи да подрежда раницата си.

Направете отделни папки

Още от първи клас папките ще са необходимост за вашето дете. В тях може да съхранява контролни, рисунки. Такива ще са необходими и за ученическата раница. Изберете папки, които са от лек и гъвкав материал и не заемат много място.

Свързани статии

Надпишете ги. В едната ще се съхраняват бележките, контролните и всичко, което трябва да се подготви за домашна работа, а в другата всичко, което трябва да стигне до учителя, както и домашните проекти, рисунки.

Кутия с храна и напитка

И на последно място, в ученическата раница винаги трябва да има място за кутия с храна и отделение за поставяне на напитка. Красивите кутии не заемат много място, въпреки това се уверете че раницата, която сте закупили разполага с място за тях. Препоръчваме ви те да са на лесно достъпно място в предните външни джобове на раницата.

Коментирай