Семейство

На какво един баща учи дъщеря си за връзките?

Учи я, че тя заслужава партньор, на когото може да се довери

28.12.2015г. / 17 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ролята на бащата във възпитанието на децата е голяма. Основите, които поставя той, примерите които дава, на по-късен етап прозират в поведението и изборите, които правят подрастващите. На какво може да научи един баща своята дъщеря по отношение на връзките и какво заслужава тя в любовта, вижте в следващите редове.

Заслужава приятел, който да вярва в нея.

Всяка жена заслужава да има партньор до себе си, който никога не би я отказал от мечтите й. Тук ролята на бащата е много голяма. Нейните мечти може да не са като неговите, но е важно да й бъде опора и да й помогне да ги осъществи. Така един ден тя ще знае, че мъжът до нея трябва да й бъде същата подкрепа в плановете, както е бил баща й.

Тя заслужава приятел, който да бъде уверен в нейните способности и ще цени мнението й.

Когато дъщерята има проблем, ще говори с баща си и ще го разрешат заедно. Бащата ще насърчи своето момиче, ще й вдъхне доверие и ще я научи как да се справя с лекота в трудни моменти, да формира своите смели решения и мнение.

Когато бащата не е до нея, тя ще търси този партньор в живота, който ще вярва в способностите й и ще бъде добър съветник, също като бащата.

Дъщеря ви заслужава половинка, на която може да се довери.

Ако едно момиче не може да се довери на баща си, тя няма да може да се доверява на никой мъж на по-късен етап във връзките си. Ето защо когато може да се довери на своя баща, тя ще очаква същото и от своя приятел или съпруг и ако той не заслужи доверието й тя ще знае да търси нещо по-добро за себе си.

Тя заслужава партньор, който да обича децата.

Дъщерята заслужава да намери онзи партньор, който ще й бъде подкрепа в отглеждането и възпитанието на децата. Да бъде привързан към тях, да им предаде ценни житейски уроци, да развие техните качества и потенциал.

Свързани статии

Дъщерята заслужава любим, който да я критикува конструктивно.

По пътя на узряването вашето момиче ще допуска неведнъж грешки при избора на половинка и не само. Ролята на бащата е да посъветва или да отправи градивна критика, дори да не й хареса. Всеки баща трябва да може да научи дъщеря си да прави разлика между градивната критика и тази, която има за цел да я отдели от постигането на мечтите й.

Коментирай